Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Açığa Vurulan Öfke Neye Benzer?

Açığa Vurulan Öfke Neye Benzer?

323 kez okundu.

Bilge kişi korktuğu için kötülükten uzaklaşır; akılsızsa büyüklük taslayıp kendine güvenir. Çabuk öfkelenen ahmakça davranır; düzenbazdan herkes nefret eder. (Özd. 14:16–17)

Geç öfkelenen akıllıdır; çabuk sinirlenen ahmaklığını gösterir. Huzurlu yürek bedenin yaşam kaynağıdır; hırs ise insanı için için yer bitirir. (Özd. 14:29–30)

Ayna bizim iyi ya da kötü neye benzediğimizi gösterir. Gördüklerimiz- den hoşlanmayabiliriz ama kendimizi geliştirmek için çoğunlukla bizi motive eder. (Bu sabah bunu yazarken saç tıraşına cidden ihtiyacım olduğunu gördüm.)

Öfkeli bir kişi neye benzer?

Süleyman’ın Özdeyişleri 14’teki ayetlerimiz bazı oldukça rahatsız edici tasvirler sunmaktadır.

1. Öfkemizi saçtığımızda Tanrı bizi çabuk öfkelenen, büyüklük taslayan insanlar olarak nitelendirir. Kendimizi saf bir şekilde cüretli ve kendinden emin hissedebiliriz ama sabırsız, fevri ve pervasız davranışımız tam tersini ortaya koyar, bizi ruhsal ve bazen de fiziksel tehlikeye atar.

2. Öfkeli insanlar ahmaktır. Süleyman’ın Özdeyişleri kitabındaki bir ahmağın şen bir soytarı olduğunu sanmayın. Bu kişi Tanrı’yı sayar birisi değildir. Davranışı kahkaha değil, acıma uyandırır. İnsanlar ondan nefret eder ve Tanrı’nın yargısı altındadır.

Buradaki açıklamaların bize uyduğunu gönüllü olarak kabul ettiğimizde, bu ayetler bizi kendimize getirmelidir. Rastgele ya da sürekli olarak ortaya çıkan öfke patlamalarımızın ortasında Rab bizi çabuk öfkelenen, büyüklük taslayan ahmaklar olarak nitelendiriyor. Ancak bunları gönüllü olarak kabul ettiğimizde, günahımızı ciddiye alarak Tanrı’dan korkan ve kötülükten sakınan bilge insanlar olmamız daha muhtemeldir. Bizim kendi günahımızı görme şeklimiz, Tanrı’nın görme şekliyle aynı olmalıdır.

3. Ahmak ahmakça hareket eder. Ahmaklar Tanrı’nın gerçeğini alay ve nefretle karşılar (bkz. Özd. 1:22, 29); iftira yayar (bkz. 10:18); kötülükten zevk alır (bkz. 10:23); kendi görüşlerini söyleyip ahmaklıklarını ilan eder (bkz. 12:23; 15:2; 18:2); annelerine ve babalarına keder, yıkım ve ıstırap çektirir (bkz. 10:1; 15:20; 17:21, 25; 19:13); ilişkilerde çekişme yaratır (bkz. 18:6); yararlı hiçbir şey yapamaz (bkz. 26:6-12); öfkelerini dizginlemeden patlatır (bkz. 29:9, 11) ve çok sayıda günah işlerler (bkz. 29:22).

4. Öfke bedeni etkiler. Kutsal Kitap öfke/sabırsızlıkla fiziksel etki yaratan psikosomatik sorunlar arasında bir bağlantı kurar. Tıbbi araştırmalar öfkeyle yüksek tansiyon, baş ağrıları ve bağırsak belirtileri arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor (doktorunuza bu konuyu nasıl değerlendirdiğini sorun). Öfkeyi alt etmeyi ve barış içinde yaşamayı öğrenmek hem ruhunuzun hem de bedeninizin sağlığını tazeleyebilir.

Bu dört tanıma uyan insanları düşünürken, bu kötülükleri sahiplenen, tövbe eden ve değiştirme sürecinde olan insanları da düşünebiliyorum. Ben onlardan biriydim.

Özdenetime Başvurmak

Peki ya siz? Öfkenizi Tanrı’nın gördüğü gibi görüyor musunuz? Çabuk öfkelenen ve büyüklük taslayan bir ahmak mısınız? Sabırsız, fevri ve pervasız mısınız? Bağırıp çağırır, kapıları vurur, eşyaları fırlatır mısınız? İğneleyici, alaycı ve keskin yorumlar yapar mısınız? Yoksa Rab’bin yardımını dileyip Ruh’un gücüyle özdenetime mi başvurursunuz?

Ahmaklar, İsa’ya iman yoluyla bilge insanlara dönüştükleri zaman Tanrı’ya övgüler olsun.

Düşünün: Süleyman’ın Özdeyişleri öfkeyle ve özellikle açığa vurulan öfkeyle ilgili zengin tasvirler içerir. Şu canlı metinleri düşünün: 12:18; 15:1, 18; 16:32; 19:11, 19; 22:24-25. Bunların bazıları hayal gücünüzü etkisi altına alsın, derinleşen tövbe ve imanla size rehberlik etsin.

Harekete Geçin: Öfkenizi açığa vurmak için ayartıldığınızda, Süleyman’ın Özdeyişleri 14’ün aynasına bakın, öfkeniz kabarmadan ve yüreğinize hâkim olmadan önce dua edin ve sizi gözetecek, hesap vermeniz gerecek kişiler bulun. Bu savaşı tek başınıza yürütmeyin!

Yazar: ROBERT D. JONES

Bir yanıt yazın