Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Öfkeli Bir Çiftin Tövbe Duaları

Öfkeli Bir Çiftin Tövbe Duaları

140 kez okundu.

Bunun için Tanrı’ya bağımlı olun. İblis’e karşı direnin, sizden kaçacaktır. Tanrı’ya yaklaşın, O da size yaklaşacaktır. Ey günahkârlar, ellerinizi günahtan temizleyin. Ey kararsızlar, yüreklerinizi paklayın. Kederlenin, yas tutup ağlayın. Gülüşünüz yasa, sevinciniz üzüntüye dönüşsün. Rab’bin önünde kendinizi alçaltın, sizi yüceltecektir. (Yak. 4:7–10)

Bugün Yakup 4 üzerindeki derin düşünme serimizi tamamlıyoruz. Dün Tanrı’nın kendilerini alçaltanlara ve günahlarını sahiplenenlere lütuf vaat ettiğini gördük Şimdi Yakup 4:1-12’den akan iki tövbe duası örneğine bakalım. Bu dualar, sık sık hararetli kavgalar eden evli bir çiftin tövbesinden gelmektedir.

Jack: Ya Rab, evi daha temiz tutan, çocukları daha iyi yöneten, roman- tik ilgi gösteren bir eş istiyorum. Ancak bunlara sahip olmam gerekmiyor. Mesih’te bunlara muhtaç değilim ama çoğunlukla muhtaçmış gibi yaşıyorum. Bunlara duyduğum tutku bana hâkim oluyor. Bu nedenle Jill’i eleştiriyorum. Bu yüzden çıldırıp bas bas bağırıyorum.

Baba, beni bağışla. Dünyanın yalanlarını özümsedim. Bunları reddet- meme yardımcı ol. Karımla benim aramı açan İblis’le iş birliği yaptım. Ona karşı koyabilmeme yardımcı ol. Her şeyden önemlisi, Tanrı’yı oynadım. Benim egemenliğimin gelmesini ve isteğimin gerçekleşmesini talep ederek senin tahtını gasp ettim.

Benim bütün günahlarımın, hem hiddetli sözlerimin hem de putperest tutkularımın bedelini ödeyen Oğlun İsa’nın kanı için sana teşekkür ederim. Benim Jill’i, Mesih’in kiliseyi sevdiği ve onun için kendisini feda ettiği gibi sevebilmem için beni güçlendiren Ruh’un için teşekkür ederim. Jill’i senin sevginle sevebilmeme yardımcı ol.

Mesih’e benzer

Jill: Rab, daha sabırlı ve nazik bir koca istiyorum. Eminim, sen de Jack’in böyle olmasını istersin. Ama bu seninle onun arasında. Ben onu değiştiremem. Bunlara duyduğum özlem beni sadece huysuz bir eşe dönüştürdü. Jack’in değişmesini istiyorum ama onun değişmesine ihtiyacım yok. Senin yardımınla ben lütufla dolu, Mesih’e benzer bir eş olabilirim.

Baba, yasa koyucu, savcı, hâkim ve infaz memuru gibi hareket ederek senin rolünü çaldım. Jack’in beni, benim istediğim şekilde sevmesi gerektiğine hükmettim. Onun günahlarının kaydını tuttum ve zihnimde oynatıp durdum. Onu yargıladım ve suçlu ilan ettim. Ondan uzaklaşarak ve onu eleştirerek hükmümü yürürlüğe koydum. Ev ve çocuklar için daha iyi bir iş çıkarmamı isteyince ağırdan aldım.

Ya Rab, sayıca çok olan günahlarımı ve özellikle yüreğimde olanları bağışla. İsa Mesih’i benim yerime ölmesi için gönderdiğin için teşekkür ederim. O’nun doğruluğunda kalarak tutkularımı sana teslim etmeme yardımcı ol. Kutsal Ruh, seni hoşnut eden ve kocama hizmet eden bir eş olmama yardımcı ol.

Düşünün: Yukarıdaki dualar ve Yakup 4:7, (her ne kadar öfkemizin nedeni Şeytan olmasa da) Şeytan’ın günahlı öfkemizdeki etkisini ortaya koyar. Efesliler 6:10-18 ve 1. Petrus 5:6-9, İblis’e direnmemiz için çağrıda bulunan diğer iki ayettir. Efesliler 4:26- 27, bir kişiye yönelik öfkemizle hızlıca başa çıkmazsak, Şeytan’ın o ilişkide yer edineceğini hatırlatır.

Düşünün: Sizin dualarınız Jack ve Jill’in dualarına ne kadar benzemektedir? Dualarınızda tövbeyi nasıl daha iyi yansıtabilirsiniz?

Harekete Geçin: Kutsal Yazılar’a dayalı bir tövbe duası örneğini kaleme alın ve tekrar tekrar duaya dökün. Duanızı bir pastörle ya da hikmetli bir Hristiyan’la paylaşın. Öfkenizin hedefi olan bir kişiyle de paylaşmayı düşünün.

Yazar: ROBERT D. JONES

Bir yanıt yazın