Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tanrı’nın Lütfu, Umudumuz

Tanrı’nın Lütfu, Umudumuz

157 kez okundu.

Yine de bize daha çok lütfeder. Bu nedenle Yazı şöyle diyor: “Tanrı kibirlilere karşıdır, Ama alçakgönüllülere lütfeder.” (Yak. 4:6)

Yakup 4’e dayalı son ruhsal okumalarımız sizi umutsuz bırakmış olabilir. Ne de olsa, neyi ne zaman istediğimize dair bencil taleplerde bulunan ve başkalarını yargılayarak Tanrı’yı oynayan yüreklerle kim Tanrı’nın yüzüne bakabilir?

Ne mutlu ki, 1-12 ayetlerinin tam ortasında bolca umut buluyoruz. Yakup 4 bizim kötü tutkularımızı açığa vurmaktan, teşhis etmekten ve kınamaktan daha fazlasını yapıyor. Tanrı bize bunlardan daha fazla lütuf gösteriyor. Kendilerini alçaltan kişilere lütfunu sunuyor.

Kültürümüzün “öfke kontrolü” zihniyetine karşıt olarak, Tanrı’nın öfkeye cevabı kişisel gelişim tekniklerini, programa dayalı adımları ya da terapötik müdahaleleri merkez almıyor. Yakup’un öfkeli yüreklerle ilgili getirdiği çözüm “nasıl yapılır” yöntemleri değil, “kime gidilir” hareketleridir. David Powlison’un gözlemlediği gibi, “Yakup’un kişiler arası çatışmalara yönelik çözümü şaşırtıcı derecede dikeydir.”1 Tanrı’nın kendisine yaklaşmamız gerekmektedir.

Peki Tanrı’ya yaklaştığımız zaman bize ne tür lütuf sunacaktır? İbraniler 4:16’ya dayanarak 3. gün gördüğümüz şey şudur: Tanrı kendi lütuf tahtından, İsa Mesih aracılığıyla, oğullarına ve kızlarına bağışlayıcı ve güçlendirici lütfunu dökmektedir.

Bunların her ikisine de ihtiyacımız var. Tanrı’nın bağışlayıcı lütfuna, yani Mesih’te bütün günahlarımızı affeden merhametine muhtacız (5. günden 1.Yu. 1.8-22’yi hatırlayın). Öfkemiz her tarafa yayılan bir kötülüktür ama O’nun bağışlayıcılığı çok daha boldur. O’nun kefaret sağlayan pınarı bizim için daima akar. O’nun kanı asla başarısızlığa uğramaz, asla tükenmez ve değerinden asla bir şey kaybetmez. Tövbe edecek olan bencil talepçiler (bkz. Yak. 4:1-3), ruhsal olarak zina edenler (bkz. 4. ayet) ve Tanrı’nın düşmanları (bkz. 4. ayet) için dahi O’nun merhameti hazırdır.

Lütfen bu sağlayışı reddetmeyin. Öfkenizin derinliğini bir kez hissettiğiniz zaman, büyük günahkârları, yani sadece eleştirici dillerle dışarıdan değil, talepkâr yüreklerle içeriden günah işleyenleri de bağışlayacak büyüklükte bir Kurtarıcı’ya muhtaçsınızdır. Büyük Kurtarıcımız için Tanrı’ya övgüler olsun.

Umudumuz, Tanrı’da Saklı

Ancak aynı zamanda Tanrı’nın güçlendiren lütfuna, yani O’nun istediği kişiler olmamız ve isteklerini yapmamız için bizleri güçlendiren Ruhu’nun etkinliğine ihtiyacımız var. “İhtiyaç duyduğumuzda” bize yardımcı olan (İbr. 4:16) ve güçsüz zamanlarımızda güçsüzlüğümüzü “tamamlayan” (bkz. 2.Ko. 12:9-10) tanrısal lütuftur. O’nun lütfu, öfkemizi kışkırtanları bağışlayabilmemizi sağlar. Kökleşmiş yargılayıcı uygulamalarımızı, kötü sözlerimizi ve zararlı eylemlerimizi adım adım söküp atmak için bizi güçlendirir. Tanrı’nın Ruhu en zor koşullarımızda dahi bizi besler, yön verir ve güçlendirir.

O’nun bağışlamasını ve güçlendirici lütfunu almak için ne yapmalısınız? Tanrı’nın huzurunda öfkenizin günahlı olduğunu kabul edin, O’na pişmanlık duyduğunuzu söyleyin, İsa’nın bu günahlara karşılık ölümü için şükredin, Mesih’in ölümünü temel alarak Tanrı’nın affını dileyin ve sonraki denemelere karşı durabilmeniz için yardımını isteyin.

Ey Hristiyan, Rab’bin önünde kendini alçalt. Bundan başka her duruş Tanrı’nın sana karşıt olmasına yol açar.

Düşünün: Alçakgönüllülük tövbeyi ama aynı zamanda imanı gerektirir. Başkalarını öfkeyle yargıladığınızı fark ettiğinizde Mesih’e ne kadar güven duyuyor ve O’nun yardımını diliyorsunuz? Düşünün: Zaman ve yer darlığı 4-10 ayetleri üzerinde daha fazla yorum yapmamızı engelliyor. Ama bu ayetlerdeki tövbe tasvirlerini dikkatlice incelersek, Yakup’un alçakgönüllülük çağrısı hakkındaki anlayışınız derinleşecektir. Verimli bir düşünme zamanı için 6-10 ayetlerindeki her fiilin altını çizin ve Tanrı’ya bu konuda dua edin.

Harekete Geçin: Bağışlayıcı ve güçlendirici lütfu için Tanrı’ya minnettar mısınız? İbraniler 4:16’yı ve Yakup 4:6’yı ezberleyin ve sık sık dile getirin. Öyle ki, öfke karşısındaki savaşınızda yaşam boyu yanınızda olup size umut verecek bir dal olsunlar.

Yazar: ROBERT D. JONES

Bir yanıt yazın