Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Paylaşılan Keder, Dayanılabilen Kederdir

Paylaşılan Keder, Dayanılabilen Kederdir

115 kez okundu.

Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı’yla birlikteydi ve Söz Tanrı’ydı. (Yu. 1:1)

Mesih’in hayatı üzerinden tarihsel sırayla giderek bir keder yolculuğu yaptığımız için bebek İsa’yla başlayacağımızı düşünmüş olabilirsiniz. Ancak bunun yerine, başlangıcın da öncesiyle, yani sonsuz geçmişteki Yaratıcı Mesih’le başlıyoruz.

Başlangıçta Söz Tanrı’yla birlikteydi. Bu ifade, Oğul Tanrı’nın arada sırada Baba Tanrı’yla zaman geçirdiği anlamına gelmiyor. Hayır. Grekçe geçmiş zamanda kullanılan idi ifadesi, Baba’yla Oğul’un daima kesintisiz bir paydaşlığı olduğu anlamına gelmektedir. Ayrıca Grekçedeki ile bağlacı, yüz yüze, can cana, yakın bir beraberliği resmeder. Eğer öncesizliğe
yolculuk yaparsak, hangi noktaya varırsak varalım, Baba, Oğul ve Kutsal Ruh’un mükemmel, sevinç dolu bir ilişki içinde olduğunu görürüz.

Bunun bizim kederimizle ne gibi bir ilgisi olabilir? İsa bizimle yeniden ilişki kurabilmek için bütün bunları, yani o mükemmel, sevinç dolu, kesintisiz paydaşlığı bıraktı. “Söz insan olup aramızda yaşadı” (Yu. 1:14). Sonsuz Tanrı, sınırlı, günaha düşmüş yaratılışıyla aynı çadıra girdi.

Keder mi dediniz?

Kayıp mı dediniz! İsa, Babası’yla sonsuzluk boyunca yüz yüze olan paydaşlığı kaybetmeyi seçti, öyle ki yarattıkları tarafından reddedilmeye dayanabilsin. Keder mi dediniz! “Kendi yurduna geldi, ama kendi halkı O’nu kabul etmedi” (Yu. 1:11).

İbraniler 2:14-15 ve 17, İsa’nın neden bu kayba ve kedere dayandığını açıklıyor: “Bu çocuklar etten ve kandan oldukları için İsa, ölüm gücüne sahip olanı, yani İblis’i, ölüm aracılığıyla etkisiz kılmak üzere onlarla aynı insan yapısını aldı. Bunu, ölüm korkusu yüzünden yaşamları boyunca köle olanların hepsini özgür kılmak için yaptı… Bunun için her yönden
kardeşlerine benzemesi gerekiyordu. Öyle ki, Tanrı’ya hizmetinde merhametli ve sadık bir Başkâhin olup halkın günahlarını bağışlatabilsin.”

İsa bunu bizimle özdeşleşebilmek, ölümü ve Şeytan’ı mahvetmek ve bizi ölüm korkusundan özgür kılmak için yaptı. En büyük keder ölümdür. İsa yücelik tahtını bırakarak, her yönden bize benzeyerek günahlarımızı temizleyen ve bizi kederin kıskacından özgür kılan sadık ve merhametli Başkâhin oldu.

Yıllar önce keder hakkında ders verirken, topluluğumdaki insanlardan biri, bana dokunan bir söz paylaştı: Paylaşılan keder dayanılabilen kederdir. Asla tek başımıza acı çekmemiz gerekmiyor; birbirimizi teselli ve teşvik etmemiz gerekiyor.

Yuhanna 1 ve İbraniler 2, bize bunu öğretmek için birleşmektedir. Sonsuz olan Yaratıcı’yla paylaşılan keder sonsuz derecede dayanılabilen kederdir. İsa, İbrahim’in narin soyuna yardımcı olmak için insan bedeni almıştır. O, sizin ve benim gibi acı çeken ve ayartılanlara yardım etmek için insan bedeni almıştır. İsa Mesih her türlü kederin nihai nedenini mahvetmek için insan bedeni almıştır: Günah, Şeytan, ayrılık ve ölüm.

Düşünün: Paylaşılan keder dayanılabilen kederdir. Teselli ve teşvik için hangi insan dostlarınıza gideceksiniz? Asla tek başınıza kederlenmeniz gerekmiyor.

Düşünün: Sonsuz olan Yaratıcı’yla paylaşılan keder sonsuz derecede dayanılabilen kederdir. Bugün, kederinizi –Yaratıcı Mesih’e götürmek, O’nun tesellisine ve teşvikine yönelmek nasıl görünürdü?

Yazar: BOB KELLEMEN

Bir yanıt yazın