Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Oğul’un Istırabı

Oğul’un Istırabı

88 kez okundu.

İsa ağladı. (Yu. 11:35)

“İsa ağladı.” Kutsal Yazılar’ın en kısa ayeti olan bu ayet, kederle ilgili belki de en çok alıntı yapılan ayettir. Teologlar bu iki sözcüğü binlerce sözcükle yorumlayarak genişletmişlerdir. Ancak bazen bu metni ve İsa’nın ağlamasını Yuhanna’dan daha karmaşık bir hale getiririz.

Yuhanna bütün metni kişisel, ilişkiye dayalı ve yakın bir sevgiden kaynaklanan ıstırap ve şefkatle dolduruyor. Bizi bir aileyle tanıştırıyor. İlk üç ayette bir kız kardeş, bir erkek kardeş ve iki kız kardeş ile tanışıyoruz. Yuhanna, Meryem’in İsa’yı yağla meshetmesini ve ayaklarını saçlarıyla yıkamasını hatırlatıyor. Yuhanna 11:3’te, kız kardeşler İsa’nın aileleriyle
yakınlığını vurgulayarak, “Ya Rab, sevdiğin kişi hasta” diyorlar. Yuhanna o yakınlığı şu yumuşak sözlerle ifade ediyor: “İsa Marta’yı, kız kardeşini ve Lazar’ı severdi” (5. ayet).

Yuhanna ayrıca metni samimi keder sözcükleriyle örüyor. Birçok kişi, kardeşlerinden ötürü onları avutmak için geliyor (19. ayet). Meryem’le birlikte evde bulunanlar onu teselli ediyor (31. ayet). Meryem’in İsa’nın ayaklarına kapanıp da, “Ya Rab, burada olsaydın, kardeşim ölmezdi” demesiyle matem doruk noktasına ulaşıyor (32. ayet). O anda okuduğumuz en dokunaklı sözlerle karşılaşıyoruz: “Meryem’in ve onunla gelen Yahudiler’in ağladığını gören İsa’nın ruhunu hüzün kapladı, yüreği sızladı. ‘Onu nereye koydunuz?’ diye sordu. O’na, ‘Ya Rab, gel gör’ dediler. İsa ağladı. Yahudiler,
‘Bakın, onu ne kadar seviyormuş!’ dediler.”

İsa’nın bütün ölülerin yasını tuttuğu için ağladığını öne sürebiliriz ama sevilen öğrenci Yuhanna’nın açıkça anlatmak istediği noktayı gözden kaçırırız. İsa bu aileyi seviyordu. İsa bu ailenin kederinden ve kendi kederinden ötürü onlarla birlikte ağladı. Sadece onların acısını insani yönden paylaştığı ve ortak olduğu için ağladı. Bu düpedüz günahsız insan kederidir. İsa kişisel olarak kederle tanışık olduğu için ruhu derinden sızladı ve inledi. Gerçekten de acı çekmek normaldir ve kederlenmek insanidir.

Sevgisi sınırsızdır

Mesih Tanrı-insan olduğu için, sevgisi sınırsızdır ve candandır. Bu nedenle, Yuhanna 11’i kendi yaşamınıza meşru bir şekilde uygulayabilirsiniz. Siz acı çektiğiniz zaman başkaları sizinle ilgili olarak Yuhanna 11:3’ü dile getirebilir: “Ya Rab, senin sevdiğin kişi kederleniyor ve acı çekiyor.” “Ya Rab, senin sevdiğin kişinin kalbi kırık, bocalıyor.” Kederinizin içerisinde Yuhanna 11:5’e kendi adınızı koyabilirsiniz: “İsa şimdi ………… seviyor.”

Ağladığınız zaman İsa’nın ruhu sızlar ve derinden kederlenir. Ağladığınız zaman, İsa da ağlar. Başkaları kaybınızdan ötürü sizin için “Bakın, onu ne kadar seviyormuş” diyebilirler.

İsa ağladı. Lazar, Marta ve Meryem için ağladı.

İsa ağlıyor. Sizin için ağlıyor. Sizinle birlikte ağlıyor.

Düşünün: Yuhanna 11:33-36’yı kendi hayatınıza uygulamak nasıl olurdu?

Düşünün: Bu ruhsal okumanın ilk günlerinde, paylaşılan kederin katlanılabilen keder olduğunu söylemiştik. İsa’nın sizin kederinizi paylaştığını bilmek kederinize katlanmanız için sizi nasıl
güçlendiriyor?

Bir yanıt yazın