Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Bol Yaşam

Bol Yaşam

92 kez okundu.

“Hırsız ancak çalıp öldürmek ve yok etmek için gelir. Bense insanlar yaşama, bol yaşama sahip olsunlar diye geldim. Ben iyi çobanım. İyi çoban koyunları uğruna canını verir.” (Yu. 10:10–11)

Nihai koçumuz olan Mesih’in, yolumuzun yarısına ilişkin konuşması olarak dikkate alın. Mesih burada sonsuz öykünün, dünyasal öykümüzü nasıl iyi anlamda istila etmeyi ve etkilemeyi amaçladığını açıklıyor. Mesih’in yolumuzun yarısına ilişkin Yuhanna 10’a dayanan moral konuşmasını ben kendi cümlelerimle şöyle ifade edebilirim: “Gelecek umudu, Hristiyan inancınızın harika bir bereketidir. Ancak gelecek umudunun şimdiden sonuçları olduğunu, yani bugünkü bol yaşamı unutmayın. Bu umut havada kalan boş bir umut, her şey iyi olacak duygusallığı değildir. Hayır. Bu umut nihai gerçekliğin, yani günaha düşmüş, bozulmuş dünyamızın ve Baba’nın bir gün her şeyin iyi olacağına dair vaadinin ortasında bulunuyor. Gelecek günün ışığında, bugün büyük kederinizin elemlerinde dahi bol yaşamı tecrübe edebilirsiniz.”

“Benim neler yaşadığımı ve hissettiğimi bir bilsen, asla bol yaşamdan söz etmezdin!” diye düşünüyor olabilirsiniz. Umarım şu ana kadar bunu anladığımı netleştirmişimdir. Hayat zordur. Birisinin umutsuzluk tabutunuza tırmanmasına ve acınızı paylaşmasına ihtiyacınız vardır. Ancak sizin de bir şeyi anladığınızı umuyorum. Eğer Mesih’in diriliş umudunu günlük yaşamda tecrübe etmeniz için sizi davet etmeden tabuttan ayrılırsak, o zaman son derece kötü ruhsal dostlar oluruz.

Bol Yaşam Öğretisi

İsa’nın Yuhanna 10’daki bol yaşam öğretisi, Yuhanna 9’daki acıların (kör doğan adam) ve Yuhanna 11’deki ölümün (Lazar) tam arasında yer alır. Yuhanna 10:10’da dahi ölüm ve bol yaşamın bir karışımını görürüz: “Hırsız ancak çalıp öldürmek ve yok etmek için gelir. Bense insanlar yaşama, bol yaşama sahip olsunlar diye geldim.” İşte, İsa öğrencilerini tam bu zorlu bağlamda bugün için bol yaşam vaadiyle cesaretlendirmek istiyor.

Peki bu “bol yaşam” nedir? Grekçe sözcük, “ihtiyaç fazlası, taşkın, aşkın” anlamına gelir. Düşünsenize. İsa sizi bugün taşkın bereketleriyle şımartmak istiyor. Belli ki, körlük ve ölüm bağlamında verildiği için bu sağlık ve varlık müjdesi anlamına gelmez. İsa sizi kederinizin ortasında, sevinç, esenlik, umut, iman ve sevginin iç varlığınızdaki ruhsal bereketleriyle şımartmak istiyor.

Yuhanna 10 bize bu ruhsal bereketlerin bazılarını gösteriyor. İyi Çoban İsa sizi adınızla çağırıyor, bilgelikle yön veriyor, sizi kurtarıyor ve yemyeşil çayırlara götürüyor, sizin için canını veriyor, sizinle ilgileniyor, koruyor, sizi yakından tanıyor, sesiyle rehberlik ediyor, sonsuz yaşamın kusursuz güvencesini veriyor. Yuhanna 11-16, sizinle birlikte ağlayan (Yuhanna 11), size karanlığınızda ışık veren (Yuhanna 12), size hizmet eden (Yuhanna 13), sıkıntılı yüreklerinizi sakinleştiren, sizi öksüz bırakmayıp içinizde yaşaması için Ruhu’nu gönderen (Yuhanna 14-15), dünyayı yenen ve size kendi esenliğini veren Kurtarıcı’nın ruhsal bereketlerini paylaşıyor (Yuhanna 16). Bugün beyan edip elde edebileceğiniz bol ruhsal yaşam budur.

Düşünün: Gelecekteki umudun şimdiki sonuçları vardır ve o da, bugün bol yaşamdır. Bu cümle bugünkü düşünce yapınızı nasıl etkileyebilir?

Düşünün: Yuhanna 10-16’da sıralanan bereketlerin hangilerini bugün “beyan edip elde etmek” istersiniz? Bunu nasıl yapabilirsiniz?

Yazar: BOB KELLEMEN

Bir yanıt yazın