Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Yüreğiniz Sıkılmasın

Yüreğiniz Sıkılmasın

90 kez okundu.

“Yüreğiniz sıkılmasın. Tanrı’ya iman edin, bana da iman edin. Babam’ın evinde kalacak çok yer var. Öyle olmasa size söylerdim. Çünkü size yer hazırlamaya gidiyorum. Gider ve size yer hazırlarsam, siz de benim bulunduğum yerde olasınız diye yine gelip sizi yanıma alacağım.” (Yu. 14:1–3)

Yuhanna 14:1-3, cenazelerde sıkça okunan bir Yeni Antlaşma metnidir. Bunun da iyi bir nedeni var. Bağlam belli ki burada keder, öngörülen kederdir. Öğrencilerin yürekleri sıkılıyordu çünkü İsa çarmıha gerileceğini söylemişti.

Öngörülen keder, bazen tepkisel kederden daha felç edicidir. Sevdiğiniz kişiye teşhis konulur ve hastalık onun bedenini, zihnini ya da her ikisini yavaş yavaş ele geçirirken siz her saat, her gün, günbegün kederlenirsiniz.

Sıkıntı geldiğinde yüreklerimiz neden sıkılmasın? Eğer bu hayat var olan tek hayat olsa, o zaman umutsuzluk anlaşılabilir. Bu yüzden İsa, sıkıntılı yüreklerimizi güvenilir Tanrı’ya ve sıkıntısız geleceğe yönlendirir.
Tanrımız bizi yalnızca harika ve müthiş bir şekilde yaratmış olmakla kalmamakta, bizim için harika ve müthiş bir sonsuz yuva hazırlamaktadır. Orada İsa’yla birlikte sonsuza dek yaşayacağız.

Gelecekteki umudumuz şu anki acımızı ortadan kaldırmıyor. Ancak Kurtarıcımız’ın gelecek vaadi ruhumuzu sakinleştirirken acımızı da dindirebilir.

Yalnız Değiliz!

Kayıplar kendimizi sık sık kaybedenler, yalnızlar ya da öksüzler gibi hissetmemize neden olur. “Umursayan kimse var mı? Kimse bunu anlayabilir mi? Neden ben? Benim neyim var?” Bu nedenle İsa bize bir gelecek vaadi verip de bizi kendi başımıza bırakmıyor. Bize şu an için de bir vaat veriyor. “Ben de Baba’dan dileyeceğim. O sonsuza dek sizinle birlikte olsun diye size başka bir Yardımcı, Gerçeğin Ruhu’nu verecek. Dünya O’nu kabul edemez. Çünkü O’nu ne görür, ne de tanır. Siz O’nu tanıyorsunuz. Çünkü O aranızda yaşıyor ve içinizde olacaktır. Sizi öksüz bırakmayacağım, size geri döneceğim” (Yu. 14:16-18).

İsa bizim öksüz olmadığımızı vaat ediyor. Yalnız değiliz. O şimdiden sonsuza dek Kutsal Ruhu’yla bizimle birlikte ve içimizde olacaktır.

Kayıplar çalkantılı, stresli, karışık ve korkulu hissetmemize neden olur. İsa bize esenlik, sağlamlık, dinlenme, teselli ve cesaret sunar. Dünyanın gerçekliği inkâr eden sahte esenliği değildir bu. Söz’ün sonsuz gerçekliğine ait olan gerçek esenliktir.

İsa’nın sizlere verdiği esenlik sözlerini dinleyin ve bunlara sarılın:

“Size esenlik bırakıyorum, size kendi esenliğimi veriyorum. Ben size dünyanın verdiği gibi vermiyorum. Yüreğiniz sıkılmasın ve korkmasın” (Yu. 14:27).

“Bunları size, bende esenliğiniz olsun diye söyledim. Dünyada sıkıntınız olacak. Ama cesur olun, ben dünyayı yendim!” (Yu. 16:33).

İsa asla şimdiki karanlık dünyanın sıkıntılarını inkâr etmiyor. Ancak daima kendi huzurunun ışığıyla karanlığımıza giriyor.

Düşünün: Öngörülen kederi ne zaman yaşadınız? Bu hangi açıdan tepkisel keder kadar çok ve hatta ondan daha zor oldu?

Düşünün: Bu hafta bu üç vaadi keder yolculuğuna özellikle nasıl uygulayabilirsiniz?
• Öngörülen Umut: “Siz De Benim Bulunduğum Yerde
Olasınız”
• Dahil Olan Umut: “Sizi Öksüz Gibi Bırakmayacağım”
• Dahil Olan Esenlik: “Size Kendi Esenliğimi Veriyorum”

Yazar: BOB KELLEMEN

Bir yanıt yazın