Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » “Benimle Birlikte Uyanık Durun”

“Benimle Birlikte Uyanık Durun”

80 kez okundu.

Petrus ile Zebedi’nin iki oğlunu yanına aldı. Kederlenmeye, ağır bir sıkıntı duymaya başlamıştı. Onlara, “Ölesiye kederliyim” dedi. “Burada kalın, benimle birlikte uyanık durun…” Öğrencilerin yanına döndüğünde onları uyumuş buldu. Petrus’a, “Demek ki benimle birlikte bir saat uyanık kalamadınız!” dedi. (Mat. 26:37–38, 40)

Dün İsa’yla Getsemani’deki üç günümüzün ilk günüydü ve O’nun kutsal kederi örnek olarak gösterdiğine tanık olduk. Bugün O’nun başkalarına kutsal bir şekilde ihtiyaç duyma noktasında örnek olmasına tanık olacağız. Zaman zaman, Hristiyan dünyası duyguların ve kederin kötü ve zayıf bir şey olduğunu ifade eder. İsa bu yanlış düşünceyi ortadan kaldırır. Başka zamanlarda, Hristiyan dünyası başkalarına muhtaç olmanın kötü, zayıf ve hatta günahlı bir şey olduğunu ifade eder. İsa bu yanlış düşünceyi de ortadan kaldırır.

Başlangıçta Tanrı bizi başkalarına yönelik kutsal bir ihtiyaçla yarattı. “[RAB Tanrı], ‘Adem’in yalnız kalması iyi değil’ dedi, ‘Ona uygun bir yardımcı yaratacağım’” (Yar. 2:18). Günahsız Adem, evrenin kusursuz Tanrısı’yla kusursuz cennet bahçesinde kusursuz bir ilişkiye sahipti. Buna rağmen Tanrı, Adem’in insan refakatine yönelik derin bir ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Dolayısıyla İsa’nın Getsemani bahçesine Petrus’u ve Zebedi’nin iki oğlunu almasına şaşmamak gerekir. İsa yalnızca yiyecek, içecek, giysi, barınak ve uykuya değil, insan paydaşlığına da ihtiyaç duyuyordu. Bunu zihninize kaydedin. İsa’nın bu üç adama ihtiyacı vardı…

“Petrus ile Zebedi’nin iki oğlunu yanına aldı. Kederlenmeye, ağır bir sıkıntı duymaya başlamıştı.” Bu iki sözcük (yanına aldı) kederli olan herkes için bir slogan olmalıdır. Elbette başkalarından uzakta, yüreğimizde kendi başımıza, sadece Tanrı’yla baş başa kederlendiğimiz zamanlar vardır. Ancak bu zamanlar, başkalarıyla kederlendiğimiz ve yanımıza başkalarını aldığımız zamanlarla çevrelenmelidir. Tanrı bizi tek başımıza kederlenmemiz için tasarlamamıştır. Tanrı halkını sevinenlerle sevinmeye, ağlayanlarla ağlamaya çağırıyor (Rom. 12:15). Tanrı bedeni şöyle tasarlamıştır: “…Üyeler birbirini eşit biçimde gözetsin. Bir üye acı çekerse, bütün üyeler birlikte acı çeker; bir üye yüceltilirse, bütün üyeler birlikte sevinir” (1.Ko.12:24-26).

Uyanık Durun

İsa kutsal hayal kırıklığı için de örnek oluşturur. Petrus’a ve Zebedi’nin iki oğluna kendisiyle birlikte uyanık durmalarını söylemişti. Onların kendisiyle birlikte duygusal gözcü olarak durmalarına ihtiyacı vardı. Ancak onlar duygusal yönden arazi oldular. Bu, İsa’yı hayal kırıklığına uğrattı. “Öğrencilerin yanına döndüğünde onları uyumuş buldu. Petrus’a, ‘Demek ki benimle birlikte bir saat uyanık kalamadınız!’ dedi” (Mat. 26:40). Duygusal hayal kırıklığını duyabiliyor musunuz? Duygusal yorgunluğu hissedebiliyor musunuz? İsa sert bir tepki vermedi ama kendisini boşa çıkardıkları gerçeğini de küçümsemedi veya inkâr etmedi.

Daha önce, paylaşılan kederin katlanılabilen keder olduğunu söylemiştik. Keder tabutumuza birlikte tırmanma konusunda tablolar ortaya koymuştuk. İsa kendisinin keder tabutuna öğrencilerinin tırmanmasını arzuluyordu ama onlar nöbetlerinde uyuya kaldılar. Bu da, İsa’yı yaraladı.

Düşünün: Başkalarına kutsal bir ihtiyaç duyduğunuzu düşünün. Tabutunuza, yani keder yolculuğunuza kimleri davet etmeye ihtiyaç duyarsınız?

Düşünün: Kutsal hayal kırıklığını düşünün. Keder nöbetine sizinle katılmayarak sizi hayal kırıklığına uğratan kim oldu? Bu kişinin sizinle birlikte uyanık kalmasına ihtiyaç duyduğunuzu nasıl sevgiyle ifade edebilirsiniz?

Yazar: BOB KELLEMEN

Bir yanıt yazın