Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Yetersizliğinize Güvenmek

Yetersizliğinize Güvenmek

86 kez okundu.

Mesih sayesinde Tanrı’ya böyle bir güvenimiz vardır. Herhangi bir şeyi kendi başarımız olarak saymaya yeterliyiz demek istemiyorum; bizi yeterli kılan Tanrı’dır. (2.Ko. 3:4–5)

Çocukların etraflarındaki dünyayı keşfetmelerini ve yeni beceriler edinmelerini, dişlerini fırçalamalarını, ayakkabılarını bağlamalarını, kendi başlarına okumayı öğrenmelerini seyretmek zevk vericidir. Belirli bir beceride bir kez ustalık kazanınca, öğrendiklerini göstermeye bayılırlar: “Bak! Seyret! Kendi başıma yapabiliyorum!” Çocuklar büyüdükçe, bağımsızlık sağlığın ve olgunluğun işaretidir. Ancak Tanrı’yla ilişkimizde olgunluğun ölçüsü bağımsızlık değil, Tanrı’ya bağımlılıktır.

Pavlus, Müjde’nin hizmetkârı olarak bunu anlamıştı. Eski Antlaşma’nın altında, Tanrı’nın yasası O’nun halkına neyin iyi olduğunu öğretiyor ama itaate gelince dinleyiciye hiçbir yardım sunmuyordu. “Size yeni bir yürek verecek, içinize yeni bir ruh koyacağım. İçinizdeki taştan yüreği çıkaracak, size etten bir yürek vereceğim. Ruhumu içinize koyacağım;
kurallarımı izlemenizi, buyruklarıma uyup onları uygulamanızı sağlayacağım” (Hez. 36:26-27).

Mesih yeni bir antlaşma başlattığı zaman, bu vaat gerçekleşti!

Pavlus müjdeleme yaparken, Kutsal Ruh’un dinleyicilerin yüreğinde çalıştığını bilmenin verdiği güvene sahipti. Pavlus’un kendisi yetersizdi ama Tanrı’ya ne kadar çok güvenirse, hizmet için o kadar yeterli oluyordu.

Arkadaşım, bir internet şirketi kurdu ama işi dayanılmaz bir dert oldu. Şirket bir projeyi yetiştiremezse ve müşteri iptal ederse ne olurdu? Kilit noktadaki bir işçi şirketten ayrılırsa yerine birini nasıl koyabilirlerdi? Paraları biter de iş yerini kapatmak zorunda kalırlarsa ne olurdu? Uykudan uyanır uyanmaz aklı kaygılarla doluyordu. Her sabah odasından çıkarken kendisini yenilgiye uğramış hissediyordu.

Bu yıllarca sürüp gitti – ta ki bir gün kaygılarını aktif bir şekilde Tanrı’ya getirmeye karar verene dek. Her sabah Kutsal Kitap gerçeklerini tekrarlamak ve kaygılarını duayla Tanrı’ya kaldırmak için yürüyüş yapmaya başladı. Fazla zaman geçmeden umut geri döndü. Sıkıntılar kaybolmamış ama kendisi değişmişti. İsa Mesih onun felç edici başarısızlık korkusunu iyileştirmeye başlamıştı.

Başarısızlık korkusu

Başarısızlık korkusu, insan korkusunun bir belirtisidir. Tanrı vergisi bir görevin sonuçlarının bizim sorumluluğumuz olduğunu varsayar ve paniğe kapılırız. Ancak arkadaşım gibi, (kendimize değil de) Tanrı’ya ne kadar güvenirsek, çok çalışmak, elimizden gelenin en iyisini yapmak ve sonuçları Tanrı’ya bırakmak için o kadar özgür oluruz.

Düşünün: Pavlus yeterliliğinin kendisine değil, her şeye yeterli olan Tanrı’ya güvenmekten kaynaklandığını biliyordu. Peki ya siz? Tanrı sizden imkânsız gibi görünen neler istedi? Bağışlamanız gereken bir eş mi var? Alt etmeniz gereken bir günah mı var? Müjdelemeniz gereken bir komşu mu var? Sadık olmanız gereken bir iş mi var? Yüzleşmeniz gereken bir arkadaş mı var?

Harekete Geçin: Tanrı vergisi bir görevde başarısız olma korkusuna nasıl karşılık veririz? Kutsal Ruh’tan doğan itaatin beş adımı vardır.

1) Gerçeği kabullenin: Tanrı olmadan bunu yapamazsınız.
2) Dua ederek Tanrı’dan ihtiyacınız olan gücü, bilgeliği ve lütfu dileyin.
3) Tanrı’nın yardım, güç ve yön verme vaatlerine güvenin.
4) İtaatle eyleme geçerek Tanrı’nın sizi Kutsal Yazılar’dan çağırdığı sorumluluğa adım atın.
5) Tanrı olmaksızın yapamayacağınız şeyi yapabilmenizi sağlayan yardımı için O’na şükredin

Yazar: ZACH SCHLEGEL

Bir yanıt yazın