Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Meşgul, Meşgul, Meşgul

Meşgul, Meşgul, Meşgul

93 kez okundu.

Haddinden fazla sorumluluk üstlendiğiniz oldu mu hiç? Pek çok işe daldınız mı? Yakın zamanda bir arkadaşım iş yerinde yaşadığı stresten söz etti. Her zaman çok çalışmış, projeleri tamamlamış ve iş yerinde saygıyla karşılanmış. Ancak patronu son zamanlarda o kadar çok şey ister olmuş ki, uykuları kaçmaya başlamış; eve sigortaları atmak üzere geliyor, ufak tefek konuları mesele yapıp patlıyormuş. Onu bu kadar uzun saatler boyunca çalışmaya, her telefona cevap vermeye ve çalışma saati dışındaki boş zamanlarında dahi e-posta atmaya neyin mecbur ettiğinden söz ederken, cevap netleşti: Patronunu hayal kırıklığına uğratmak istemiyordu. İşi halleden kişi olarak ün yapmıştı. Bundan gurur duyuyor ve gidişatın değişmesini istemiyordu.

Çok fazla sorumluluk üstlenmek, insan korkusunun bir belirtisi olabilir

Arkadaşım gibi, siz de insanlara hayır demekte zorluk çekiyor olabilirsiniz çünkü onların zihinlerinde sizi yerleştirdikleri kürsüden inmekten korkuyorsunuzdur. Böyle bir şey olduğunda, fazla sorumluluk üstlenmek sadece bir öncelik meselesi değildir. Önceliklerinizi belirleyen şey, insanların sizinle ilgili belli bir şekilde düşünmelerine yönelik ihtiyacınız olmuştur.

“Şölen saati gelince davetlilere, ‘Buyurun, her şey hazır’ diye haber vermek üzere kölesini gönderdi. Ne var ki, hepsi anlaşmışçasına özür dilemeye başladılar. Birincisi, ‘Bir tarla satın aldım, gidip görmek zorundayım. Rica ederim, beni hoş gör’ dedi. Bir başkası, ‘Beş çift öküz aldım, onları denemeye gidiyorum. Rica ederim, beni hoş gör’ dedi. Yine bir başkası, ‘Yeni evlendim, bu nedenle gelemiyorum’ dedi.” (Luk. 14:17-20)

Luka 14’teki konuklar göksel şölen davetine katılmayı reddediyorlar; tarlayı, öküzleri ve yeni evliliklerini mazeret gösteriyorlar. Cennet yerine bir çift öküz veya bir tarla mı? Akıllarından ne geçiyordu?! Dünya en önemli şeylerin varlıklı ve ünlü olmak ya da dünyanın zevklerinden kana kana içmek olduğuna dair bizi ikna etmek ister. Bu adanmışlıklar önceliklerimizi kontrol eden alışkanlıklara dönüştüğü zaman, Tanrı’yla ilgili şeyler bizim için önemini yitirir.

Kralların Kralı, günahkârları kendi şölenine davet etti

Önceliklerimize ve motivasyonumuza yeniden doğru ayar vermenin bir yolu, adanmışlıklarımızı Müjde’nin merceğinde incelemektir. Kralların Kralı bizim gibi günahkârları kendi şölenine davet etmiştir! Bundan daha büyük bir öncelik ve onur yoktur. Daveti verenin kimliğini ve bizim onun konukları olmaya layık olmadığımızı hatırladığımız zaman, öküzler
ve tarlalar (ya da öncelik verdiğimiz başka şeyler) o kadar önemli görünmez. Tanrı’ya hak ettiği onuru göstermenin insanı onurlandırmaktan sınırsız derecede daha önemli olduğunu görürüz.

Düşünün: İnsanların sizinle ilgili gurur duyduğunuz düşünceleri var mı? Onların düşünceleri değişecek diye korkuyla hareket ettiğiniz oluyor mu?

Düşünün: Bu hafta bir ara güvenilir bir dostunuza önceliklerinizle ilgili bakış açınızı sorun. Sizin hayır demekte zorluk çektiğinizi ve insan korkusu nedeniyle haddinden fazla sorumluluk üstlendiğinizi söyleyebilir mi? Tanrı’yı izleme pahasına iyi şeyler yapmak için mazeret bulma yollarınızın farkında mı?

Harekete Geçin: Pavlus’un Filipililer 1:9-11’deki duası üzerinde düşünün ve gelecek ay için takviminizi dua ederek incelemeye vakit ayırın. Adanmışlıklarınızın insan korkusuyla değil, Tanrı sevgisiyle kontrol edilmesi için dua edin.

Yazar: ZACH SCHLEGEL

Bir yanıt yazın