Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Çobanlı Koyunlar

Çobanlı Koyunlar

65 kez okundu.

İsa bütün kent ve köyleri dolaşarak havralarda öğretiyor, göksel egemenliğin Müjdesi’ni duyuruyor, her hastalığı, her illeti iyileştiriyordu. Kalabalıkları görünce onlara acıdı. Çünkü çobansız koyunlar gibi şaşkın ve perişandılar. (Mat. 9:35-36)

Ağabeyim beş ay kanserle mücadele ettikten sonra daha yeni vefat etmişti. Ailemiz onun bakımevindeki yatağının etrafında toplandığı zaman Kutsal Kitap’ı çıkarıp 23. Mezmur’u okumaya hazırlanıyordum. Tam o anda hastanenin din görevlisi odaya girdi, teselli diledi ve 23. Mezmur’u okudu. O çıktıktan kısa bir süre sonra danışman pastör odaya girdi, bizimle birlikte ağladı ve 23. Mezmur’u okudu. O ayrıldıktan bir süre sonra baş pastör odaya girdi, acımızı paylaştı ve 23. Mezmur’u okudu.

Keder günlerinde 23. Mezmur’dan daha çok okunan bir metin var mıdır? Keder ve kayıp, acı ve ıstırap, çobansız koyunlar gibi hissetmemize neden olur. Ölüm gölgesi vadisinden geçerken, güven veren, teselli eden şu sözlere ihtiyaç duyarız: “Rab çobanımdır; eksiğim olmaz” (Mez. 23:1).

İsa Mesih, Şifa Verendir

İsa, Matta 9’da 1) bir felçliyi iyileştirdi, 2) dışlanmış bir vergi görevlisini kendisini takip etmesi için çağırdı, 3) Yair’in kızını diriltti, 4) giysisinin eteğine dokunan kadını iyileştirdi, 5) iki körün gözlerini açtı ve 6) cinli bir adama şifa verdi. Bu bağlamda okuyoruz ki İsa, “bütün kent ve köyleri dolaşarak havralarda öğretiyor, göksel egemenliğin Müjdesi’ni duyuruyor, her hastalığı, her illeti iyileştiriyordu” (Mat. 9:35).

Müjde ve şifa arasında esas bir bağlantı vardır. İsa’nın şifa mucizeleri, O’nun vaat edilen Mesih olduğunu doğruluyordu. Ama bundan daha fazlası var. Müjde’de, Yaratıcı-Kral kendi egemenliğini ele geçirerek her şeyi olması gerektiği gibi düzene koyuyor, selameti, esenliği, sağlığı, sağlamlığı ve kutsallığı geri getiriyordu.

Matta 10’daki olayı Luka 9’la karşılaştırın.

İsa on iki öğrencisini yanına çağırıp onlara kötü ruhlar üzerinde yetki verdi. Böylece kötü ruhları kovacak, her hastalığı, her illeti iyileştireceklerdi. (Mat. 10:1)

İsa, Onikiler’i yanına çağırıp onlara bütün cinler üzerinde ve hastalıkları iyileştirmek için güç ve yetki verdi. Sonra onları Tanrı’nın Egemenliği’ni duyurmaya ve hastalara şifa vermeye gönderdi. (Luk. 9:1–2)

Çoban-Kral geldiği zaman, hasta koyunlar iyileşir. Nihai olarak, en son gün her şey şifa bulacaktır. Bugün şifa bazen fizikseldir ya da koşullara bağlıdır ama daima ruhsal olabilir. Bizler Çoban-Kral’a sarıldıkça, yüreklerimiz şifa bulur.

İsa uzaklardan yöneten ilgisiz bir kral olarak değil, yumuşak, ilgili, şefkatli Çoban-Kral olarak hayatlarımıza ve yaralarımıza dahil olur. “Kalabalıkları görünce onlara acıdı. Çünkü çobansız koyunlar gibi şaşkın ve
perişandılar” (Mat.9:36). Müjde’yle İsa’nın acı çeken ve zarar görmüş olan insanlara yönelik şefkati arasında esas bir bağlantı vardır. Bugün kendinizi çaresiz ve yılmış hissediyor musunuz? Şefkatli Çoban-Kralınız’a koşun. Çobansız bir koyun değilsiniz!

Düşünün: Şeytan, kederinizde şöyle fısıldar: “Sen yapayalnızsın! Çobansız bir koyunsun!” Matta 9:35-36 ve İsa’nın şefkatli Çoban-Kral oluşu üzerinde derin düşünerek Şeytan’ın yalanlarına karşı durun.

Düşünün: Mezmur 23:1’in sözleri bugün sizi nasıl teselli ediyor? “Rab çobanımdır; eksiğim olmaz.”

Harekete Geçin: Mezmur 23:1-6’yı kendi sözlerinizle kaleme alın.

Yazar: BOB KELLEMEN

Bir yanıt yazın