Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » “Tanrım, Tanrım, Beni Neden Terk Ettin?”

“Tanrım, Tanrım, Beni Neden Terk Ettin?”

2.287 kez okundu.

Saat üçe doğru İsa yüksek sesle, “Eli, Eli, lema şevaktani?” yani, “Tanrım, Tanrım, beni neden terk ettin?” diye bağırdı. (Mat. 27:46)

İsa yüksek sesle, “Baba, ruhumu ellerine bırakıyorum!” diye seslendi. Bunu söyledikten sonra son nefesini verdi. (Luk. 23:46)

Sonsuzluk boyunca en akıldan çıkmayan sözler: “Tanrım, Tanrım, beni neden terk ettin?”

Dönüp dolaşıp başlangıç noktasına döndük. İsa’yla yolculuğumuza, O’nun Baba’yla sonsuza dek bir olduğunu söyleyerek başlamıştık. “Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı’yla birlikteydi ve Söz Tanrı’ydı…” Şimdiyse Söz’ün Tanrı’yla birlikte olmadığını görüyoruz. Söz, Tanrı tarafından terk edilmiştir.

Tanrı nasıl Tanrı’yı terk edebilir?

İsa gibi, Tanrı tarafından terk edildiğimizi hissettiğimiz zaman nasıl karşılık veririz?

Nasıl karşılık veririz? İsa gibi, gırtlaktan gelen dürüst bir çığlıkla karşılık veririz. Bizim sormaya korktuğumuz ama İsa’nın ve mezmur yazarlarının cesaretle ve savunmasız bir şekilde seslendirdiği soruyu sorarız. “Ne zamana dek, ya RAB, sonsuza dek mi beni unutacaksın? Ne zamana dek yüzünü benden gizleyeceksin? Ne zamana dek içimde tasa, yüreğimde hep keder olacak?” (Mez. 13:1-2).

Tanrım, Tanrım, beni neden terk ettin?

Umutsuzluğumuzun içerisinde, mezmur yazarının Mezmur 22:1-2’de yaptığı gibi ağıt yakarız: “Tanrım, Tanrım, beni neden terk ettin? Niçin bana yardım etmekten, haykırışıma kulak vermekten uzak duruyorsun? Ey Tanrım, gündüz sesleniyorum, yanıt vermiyorsun; gece sesleniyorum, yine rahat yok bana.”

Kafa karışıklığımızın içerisinde, Asaf ve yazdığı “Ruhun Karanlık Gecesi Mezmuru” gibi ağıt yakarız (88:15-18): “Düşkünüm, gençliğimden beri ölümle burun burunayım. Dehşetlerinin altında tükendim. Şiddetli gazabın üzerimden geçti, saçtığın dehşet beni yedi bitirdi. Bütün gün su gibi kuşattılar beni, çevremi tümüyle sardılar. Eşi dostu benden uzaklaştırdın. Tek dostum karanlık kaldı.”

Acı çeken Kurtarıcımız’ın çarmıhtaki son sözleri, Tanrı tarafından terk edilmekle son bulmuyor. Hayır. Kurtarıcımız’ın yüksek sesle, “Baba, ruhumu ellerine bırakıyorum!” diye bağırdığını duyuyoruz. İşte o anda son nefesini veriyor.

İsa her saniyeyi Babası’yla geçirerek yaşadı. Teologlar buna Coram Deo derler. Bu, Tanrı’nın huzurunda yüz yüze yaşamaktır. İsa tarafından terk edildiğini hissettiği zaman Babası’nın arkasından konuşmadı; Babasına seslendi ve O’nunla konuştu. İsa eve gitmeye hazır olduğunda Tanrı hakkında konuşmadı; sadece Tanrı’ya seslendi, O’na teslim oldu ve O’na güvendi.

Çarmıhın öyküsü, Tanrı’nın Tanrı’yı terk etmesiyle son bulmuyor. Çarmıhın öyküsü, Oğul Tanrı’nın Baba Tanrı’ya tutunmasıyla ve Baba’nın Oğlu’nu kabul etmesiyle son buluyor.

Düşünün: Kederinizi Babanız’a bugün Coram Deo olarak, yüz yüze getirebilir misiniz? İsa gibi siz de Tanrı’ya, O’nun tarafından terk edildiğinize dair duygularınız hakkında dürüst olabilir misiniz? Sizin Tanrı tarafından terk edildiğinizi ifade eden ağıt mezmurunuz nasıl olurdu?

Düşünün: Keder öykünüz, Tanrı tarafından terk edilmekle son bulmak zorunda değildir. Tanrı’nın güvenilirliğine tutunmanızla devam edebilir. Bugün acınız ve umutsuzluğunuz içerisinde, “Baba, ruhumu ellerine teslim ediyorum” demeniz ne anlama gelir?

Yazar: BOB KELLEMEN

Bir yanıt yazın