Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Teselli Edileceksiniz

Teselli Edileceksiniz

89 kez okundu.

“Ne mutlu yaslı olanlara! Çünkü onlar teselli edilecekler.” (Mat. 5:4)

“Ne mutlu size, şimdi ağlayanlar! Çünkü güleceksiniz.” (Luk. 6:21)

Luka’nın Dağdaki Vaaz anlatısına başlama şekline bayılıyorum: “İsa, gözlerini öğrencilerine çevirerek şöyle dedi…” (Luk. 6:20). Müjde kitapları çoğu kez İsa Mesih’in gözlerini öğrencilerine, kabalalığa ya da tarlalara çevirdiğini ifade eder. O’nun bakışı içe işleyen bir bakıştır. İsa insanları tanıyor ve anlıyor (bkz. Yu. 2:24-25). O’nun bakışı aynı zamanda şefkatli
bir bakıştır. İsa bizim acımızı derinden, içten ve yakından anlıyor. Dün gördüğümüz gibi, İsa Mesih bizlere dürüst gözlerle, kayıplarımızla ve kederimizle ilgilenen, yumuşak bir yürekle bakıyor.

Ancak İsa, öykünün sonunu biliyor. Bu nedenle hayatınıza derinden bakarken sadece şimdiki acılarınızı değil, gelecekteki sevincinizi de görüyor. İsa bugün sizlere bakarken, O’nun şimdiki geçici öykünüze sonsuz
gerçeğiyle seslendiğini işitin. “Ne mutlu yaslı olanlara! Çünkü onlar teselli edilecekler” (Mat. 5:4). “Ne mutlu size, şimdi ağlayanlar! Çünkü güleceksiniz” (Luk. 6:21).

Gülmek sadece bir kıkırdama değildir. Gülmek derinden gelen bir kahkahadır! Bütün bedenin, hem bedenin hem de ruhun gülmesidir. Kontrol edilemeyen, bulaşıcı bir sevincin taşkınlığıdır. Habakkuk 3:18’deki sevinçten coşmadır.

Peki ama neden güleceğiz? Tanrı yasımızı nasıl memnuniyete çevirir? İsa Mesih şöyle açıklıyor: “O gün sevinin, coşkuyla zıplayın! Çünkü gökteki ödülünüz büyüktür” (Luk. 6:23). İsa şimdiki dünyasal öykümüzle içtenlikle yüzleşmemiz ve bunu yaparken, aynı zamanda gelecekteki sonsuz öykümüzü (“Çünkü gökteki ödülünüz büyüktür”) hatırlamamız için bizi
teşvik ediyor.

Teselli Eden Tanrı

Kederimiz, acılarımız, kayıplarımız, yaralarımız, reddedilmemiz, zulmümüz ve hastalığımız içerisinde sonsuz bakış açısına tutunabiliyor muyuz? Gökler bugün nasıl bir fark yaratıyor? Gelecekteki ödülümüz nasıl bir fark yaratıyor? Sonsuza dek teselli edilip sevinçle kahkaha atacağımıza gerçekten inanmamız şu anki yasımızı ve ağlayışımızı bugün nasıl etkileyebilir?

İsa Mesih’in öğrettiği şeyi, Pavlus yaşıyor: “Kardeşlerim, Asya İli’nde çektiğimiz sıkıntılardan habersiz kalmanızı istemiyoruz. Dayanabileceğimizden çok ağır bir yük altındaydık. Öyle ki, yaşamaktan bile umudumuzu kesmiştik. Ölüme mahkûm olduğumuzu içimizde hissettik. Ama bu, kendimize değil, ölüleri dirilten Tanrı’ya güvenmemiz için oldu” (2.Ko.
1:8-9).

Pavlus hiçbir şey olmamış gibi davranmadı. Hayatla dürüstçe yüzleşti. Yaşamaktan bile umudu kesmiş ve ölüme mahkûm olduğunu hissetmişti. Ancak Pavlus hayat buradaki hayatından ibaretmiş gibi davranmadı! Tabut deneyimleriyle yüzleşmekle kalmayıp, geleceğin umudunu bugün yaşayabilmek için ölüleri dirilten Tanrı’yı tabutuna davet etti.

Ölüleri dirilten Tanrı sayesinde, gelecek olan o günde yumuşak huylular dünyayı miras alacak, açlar doyurulacak, merhametli olanlar merhamet bulacak, temiz yürekliler Tanrı’yı görecek. İsa, sizi yasınıza ve ağlayışınıza, ölüleri dirilten Tanrınız’ın bütün ağlayışınızı sonsuz gülüşe çevireceği geleceğin merceğinden bakmaya davet ediyor.

Düşünün: Sonsuza dek teselli edilecek ve derinden bir kahkahayla güleceksiniz. Geleceğin bu gerçekliği, şimdiki yasınız ve ağlayışınız içerisinde sizi bugün nasıl etkiliyor?

Düşünün: Pavlus tabut deneyimleriyle yüzleşirken aynı anda boş mezarı kutlamayı, yani ölümle yüzleşirken Diriliş ve Yaşam’a sarılmayı biliyordu. Bugün ölüm cezasına mahkûm olduğunuzu hissetseniz dahi ölüleri dirilten Tanrınıza sarılmanız nasıl olurdu?

Yazar: BOB KELLEMEN

Bir yanıt yazın