Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » İtiraf Ruhunuz İçin İyidir

İtiraf Ruhunuz İçin İyidir

101 kez okundu.

Günahlarını gizleyen başarılı olmaz; itiraf edip bırakansa merhamet bulur. (Özd. 28:13)

Hiç saklambaç oynadınız mı? Bahçede koşturduktan sonra bir ağacın arkasına saklanıp kız kardeşinizin “On sekiz, on dokuz, yirmi… Hazır olsan da olmasan da geliyorum!” diye bağırdığını duyalı belki çok zaman geçti.

Gerçek hayatta hepimiz saklanırız. Nedenlerimiz vardır. Korku. Utanç. Kendimizden nefret etme. Öfke. Kafa karışıklığı. Hayal kırıklığı. Üzüntü. Gurur. İnatçılık. Günahtan vazgeçmemek. Zevke yönelik açgözlü arzular. Ancak bunların hiçbiri iyi nedenler değildir. Süleyman’ın Özdeyişleri’nin yazarı, günahını gizleyen kişinin başarılı olmadığına dair uyarıda bulunuyor. Böyle bir kişi için hayat iyi gitmeyecektir.

Adem ve Havva için bu durum işe yaramadı, değil mi? Tanrı onları uyarmıştı: “Ne isterseniz alın; ama o ağaçtan değil.” Yılan Tanrı’yı yalanladı: “Tanrı o ağaçtan yerseniz O’nun gibi olacağınızı biliyor. Tanrı’yı dinlemeyin.” Onlar Tanrı yerine Yılan’a inandılar. Ardından suçluluk ve utanç geldi. Adem ve Havva’nın gözleri açıldı. “Çıplağız. Örtünelim. Bu utanç verici.” Sonra Kral’ın adımları duyuldu. “Ah, olamaz, saklan! Bizi görmesin.”

Tanrı, Adem’e seslendi: “Neredesin?” Adem korkakça karşılık verdi, “Bahçede sesini duydum ama korktum, çünkü çıplaktım ve saklandım.”

Gerçekten mi? Tanrı’dan saklanmak mı? Bu gülünç durmuyor mu? Ne de olsa, O her şeyi görür. Her şeyi bilir. Adem ve Havva neden saklandılar ve günahlarını gizlediler? Açığa çıkmaktan korktular. Çıplaklıklarından utandılar.

Bizim için de böyledir. Tanrı’nın ya da başkalarının önünde çıplak olmak istemeyiz. Başkalarının günahımızı görmesine izin vermek acı ve utanç vericidir. Örtbas eder, gizlenir, saklanır ve kaçarız.

İtiraf Edin!

Günahınızı itiraf edin. Eski bir deyim şöyle der: “İtiraf ruha iyidir.” Günahınızı Tanrı’nın huzurunda (Mez. 51:3-4) ve yakın arkadaşlarınıza (Yak. 5:16) itiraf ettiniz mi? Etmediyseniz, sizi alıkoyan nedir? Ruhta yoksul ve yumuşak huylu olanlar (Mat. 5:3,5) günahlarını itiraf ederler. Siz de aynısını yapmaya razı mısınız?

Günahınızı terk edin. Ona, “Seni reddediyorum. Senden nefret ediyorum. Seni istemiyorum. Hayatımdan çık” deyin. Günahınızı terk edin, reddedin ve ona sırt çevirin.

Günahını itiraf eden ve terk edenler için Tanrı’nın tatlı bir vaadi vardır: Merhamet, çarmıhın dibinde sizi bekliyor.

Düşünün: Günahınızı en son ne zaman sakladığınızı düşünün. Günahınızı örtbas etmenin nedenleri neydi? Günahı saklamak size yarar sağladı mı?

Düşünün: Günahınızı Tanrı’ya ve başka bir Hristiyan’a en son ne zaman itiraf ettiniz? Günahınızı itiraf etmekten ve reddetmekten sizi alıkoyan nedir?

Harekete Geçin: Beş dakikalık kuralı benimseyin. Günahınızı derhal ve çabucak itiraf edin. Pornografiye her baktığınızda, başka bir Hristiyan’a derhal mesajla, e-postayla ya da telefonla haber vermeyi adet edinin.

Yazar: DEEPAK REJU

Bir yanıt yazın