Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » İçsel Savaş

İçsel Savaş

77 kez okundu.

Öyleyse kardeşlerim, Tanrı’nın merhameti adına size yalvarırım: Bedenlerinizi diri, kutsal, Tanrı’yı hoşnut eden birer kurban olarak sunun. Ruhsal tapınmanız budur. Bu çağın gidişine uymayın; bunun yerine, Tanrı’nın iyi, beğenilir ve yetkin isteğinin ne olduğunu ayırt edebilmek için düşüncenizin yenilenmesiyle değişin. (Rom. 12:1–2)

Elçi Pavlus, Romalılar 12’de, 1. bölümden 11. bölüme kadar sürdürdüğü kapsamlı teolojik tezinden bir geçiş yaparak imanlıları Tanrı’nın merhametinin ışığında yaşamaya teşvik eder. Roma’daki imanlılara (ve aynı zamanda size) üç şey yapmalarını buyurur.

Bedenlerinizi diri bir kurban olarak sunun (1. ayet). Kendinizi tümüyle Tanrı’ya adayın. Eski Antlaşma kurbanlarının (öldürülen hayvanların) aksine, Tanrı’nın çocukları “diri birer kurbandırlar.” Artık günahlarınızın içinde ölü değil, Mesih’te dirisiniz.

Bu dünyanın gidişine uymayın (2. ayet). Dünya sizi kendine göre biçimlendirmeye çalışır. Tanrı’nın gücüyle dünyaya karşı direnmeliyiz.

Değişin

Tanrı’nın isteğinin ne olduğunu ayırt edebilmek için düşüncenizin yenilenmesiyle değişin (2. ayet). Değişin fiili burada edilgendir. Bizim yaptığımız bir şeyden değil, bize yapılan bir şeyden söz etmektedir. Markos 9’da İsa’nın, üç öğrencisinin önünde görünümünün “değişmesinden” söz edilirken kullanılan fiil aynıdır. İsa son derece yoğun, parlak beyaz bir görünüme kavuştu. Bedeninde ve görünümünde köklü bir değişim oldu. Tanrı bizi değiştirdiği zaman, iç varlığımızda, yüreğimizde (Yer. 31:33; Hez. 36:26) ve düşüncemizde (Kol. 3:2) gerçekleşen temel bir değişim başlatır.
Bunun gerçekleşmesiyle birlikte imanlı, Tanrı’nın iyi, beğenilir ve yetkin isteğini ayırt edebilir hale gelir.

Pavlus, Romalılar 12:2’de zihninizdeki savaş sahasına odaklanır. Zihninizde köklenmiş olan resimleri düşünün. Dışsal ayartılardan kaçmak için yollar bulabilirsiniz ama zihninizden kaçamazsınız. Cinsel günah sizi değiştirir. Ne zaman harekete geçseniz, düşüncenizi Kurtarıcı’ya benzer olmak üzere değil, bu dünyadaki kötülüğe benzer olmak üzere olumsuz bir şekilde değiştirirsiniz.

Mücadele eden kişinin bu içsel hasarla baş ederken ne gibi bir umudu vardır? Eğer Mesih’e güveniyorsanız, Tanrı sizi değiştirecek. İçinizdeki Kutsal Ruh, içsel yaşamınızdan başlayarak sizi zamanla değiştirecektir. Müjde’yle günlük temas hayatidir çünkü doğaüstü bir değişime ihtiyacınız var. Zihin Ruh’un arzularına odaklandıkça değişir (Rom. 8:5). Ruh
beyni doğaüstü bir şekilde zamanla temizleyerek size Ruh’un yönetiminde olan bir zihnin kavuştuğu yaşamı ve esenliği verir (Rom. 8:6).

İçsel savaş örneğini düşünün

Kadın ve erkek birçok insan kurdukları hayallerle savaşır. Zihninizde resimler çizmek, bunları film gibi oynayan bir fanteziye dönüştürmek, kendinizi cinsel olarak uyarmak ve mastürbasyonla sonuçlandırmak için ayartılırsınız. Bunlar size tanıdık geliyor mu?

Siz hayatınızı Tanrı’ya sundukça, O sizi kendi Oğlu’nun benzerliğine dönüştürür (2.Ko. 3:18). O’nun gücüyle iç varlığınızda Tanrı’ya karşıt olan şeylere hayır demeniz mümkün olur. Kötülüğe karşı direnebilirsiniz. Sadece dışsal ayartılarla savaşmakla yetinmeyin. Tanrı zihninizi, yüreğinizi ve içsel varlığınızı temizleyebilir. O’nun sizi gerçekten değiştirebileceğine güveniyor musunuz?

Düşünün: Müjde’yle ne kadar sık temas halindesiniz? Günlük Müjde dozajınızı artırdığınızdan emin olmak için neler yapabilirsiniz?

Düşünün: Sadece dışsal ayartılarla savaşmakla mı yetindiniz? Zihninizde ve yüreğinizdeki savaş sahasında da mücadele edebilir misiniz?

Harekete Geçin: Dünyanın benzerliğine dönüşme konusunda nasıl ayartıldığınızı olgun bir arkadaşınızla paylaşın ve bunun yerine nasıl imanla yaşayabileceğinize dair bir strateji belirleyin.

Yazar: DEEPAK REJU

Bir yanıt yazın