Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » İyi Bir Şekilde Hesap Verme

İyi Bir Şekilde Hesap Verme

72 kez okundu.

Muhakeme sahibinin odağı bilgeliktir ama ahmağın gözleri dünyanın bir ucundan diğer ucuna dolaşıp durur. (Özd. 17:24, yazarın çevirisi) Bilgelik Tanrı’ya yaraşır bir yaşam sürme becerisidir. Sadece Tanrı ve Sözü hakkında bilgi sahibi olmak değildir; bu bilgiyi günlük hayata sadakatle uygulamayı içerir.

Muhakeme sahibi olan insanlar, bilgeliği odak noktaları yaparlar. Bilgeliğin altından ya da değerli taşlardan daha iyi olduğunu bilirler (Özd. 8:11; 16:16). Bunu bir de tam zıttıyla, gözü hep sağda solda olan akılsızlarla karşılaştırın. Akılsızların amacı, odak noktası ya da hedefleri yoktur. Hayatta kendilerine yön verecek bilgelikten yoksun bir şekilde rastgele dolaşırlar.

Eğer pornoyla mücadele ediyorsanız, bu ihtiyacın ne kadar farkında olursanız olun, bilgeliğe muhtaç durumdasınız. Bu sorunla kendi başınıza savaşmamanız gerekir. Hepimizin yardıma ihtiyacı var. Hesap vermek, hayatta kalma savaşımız için hayati önem taşır. İman tek başına devam eden bir uğraşı değildir. İlişkilerle devam eder.

İyi bir şekilde hesap verme, dürüst, sık, yerel ve çetindir.

Dürüst sohbetler hayatidir. Dürüstlük olmadan, geri kalan her şey zaman kaybıdır. Gerçeği tümüyle paylaşmıyorsanız ya da daha kötüsü yalan söylüyorsanız, arkadaşınızın yardım becerisini hakir görüyorsunuz demektir. Hesap vermenin işe yaraması için acımasızca dürüst olmalısınız. Tanrı’yı sayan, güvenilir bir dosta yaklaşıp risk alın. Hayatınızın iç yüzünü, çirkin ayrıntılarını onunla paylaşın. Yüreğinizin en iğrenç kısımlarını bu dostunuz görsün. Günahınız buna karşı doğal olarak direnir, gizlemek ya da inkâr etmek ister ama ıslah olmak, bütün yollarınızda gerçeğe uygun davranmanızı gerektirir. “Dürüst yanıt gerçek dostluğun işaretidir” (Özd. 24:26). Dürüstlük, öpücük gibi hoştur.

Sık yardım almak, seyrek yardım almaktan iyidir. Günah her gün sizi kirletmenin yolunu bulur. Günahınızı baskılama noktasında diğer kişilerin tekrar tekrar desteğine ihtiyacınız vardır. Bu, günahı yavaşlatır ve
sonunda perişan düşmeyi önler.

Yerel (kendi kilisenizde, yakın mesafedeki kişilere) hesap verme, uzak mesafeliden daha yararlıdır. İnsanlara sık sık “Hesap verme ortağınız kim?” diye sordum. “Birkaç yıl önce ülkenin farklı bir yerinde yaşarken iyi bir arkadaşım olan falanca kişi beni hâlâ yoklar” gibi cevaplar aldım. Bu ideal değildir. Tanrı, insan ilişkilerini belirli şekillerde tasarlamıştır. Öyle ki, hesap vermenin ve sormanın en etkili hâli, bunun sürekli hayatınızda bulunan bir kişi aracılığıyla gerçekleşmesidir. Kilisenize giden bir kişi arayın. Masada onunla karşı karşıya oturun. Kilisede yanına oturun. Birlikte
öğle yemeği yiyin. Onunla koşuya çıkın. Ona sarılın. Birlikte gülün. Kutsal Yazılar’ı birlikte inceleyin ve dua edin. Bütün bunların hepsi, bu kişi size yakın bir coğrafyada oturuyorsa mümkün olur.

Çetin sohbetler müdahale edici niteliktedir.

Arkadaşınız hayatınıza müdahale ediyor ve günahınızı kökünden söküp alıyorsa, hesap verme işinize yarar. Bulduğunuz kişi mutlaka size zor, utandırıcı ve doğrudan sorular soran birisi olsun. “Bu hafta mastürbasyon yaptın mı?” “Bu hafta kimseye yalan söyledin mi?” “Benden sakladığın herhangi bir şey var mı?”

Bilgelik, bu tür hesap verme yoluyla gelişir. Eğer hayatınızda bu yoksa, bugün aramaya başlayın.

Düşünün: Hesap verme ortağınız şu dört niteliğe uyuyor mu: dürüst, sık görüştüğünüz, yerel ve çetin sorular sorabilen bir kişi mi? Eğer böyle değilse, neyin değişmesi gerekir?

Düşünün: Belki de kimseye hesap vermiyorsunuz. Birisinden hesap verme ortağınız olmasını isteyebilir misiniz?

Harekete Geçin: Hesap verme ortağınızda ihtiyaç duyduğunuz başka neler var? İhtiyaçlarınızı sıralayın ve listeyi hesap verme ortağınızla tartışın. Unutmayın, bu kişi sizin için Kutsal Ruh’un yerini alamaz. Dolayısıyla da listenizdeki nitelikler onun elinden gelebilecek şeyler olsun.

Yazar: DEEPAK REJU

Bir yanıt yazın