Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » İnsan Korkunuzu Tanrı Korkusuyla Yenin

İnsan Korkunuzu Tanrı Korkusuyla Yenin

82 kez okundu.

“Siz dostlarıma söylüyorum, bedeni öldüren, ama ondan sonra başka bir şey yapamayanlardan korkmayın. Kimden korkmanız gerektiğini size açıklayayım: Kişiyi öldürdükten sonra cehenneme atma yetkisine sahip olan Tanrı’dan korkun. Evet, size söylüyorum, O’ndan korkun. Beş serçe iki meteliğe satılmıyor mu? Ama bunlardan bir teki bile Tanrı katında unutulmuş değildir. Nitekim başınızdaki bütün saçlar bile sayılıdır. Korkmayın, siz birçok serçeden daha değerlisiniz.” (Luk. 12:4-7)

Ölüm korkutucu bir şey olabilir. Nitekim ölüm, en büyük bilinmezliktir. Ancak İsa, ölümden daha kötü bir şey olduğunu öğretir! Cehennemin gerçekliği her şeyi yerli yerine oturtur. İnsan korkusunu yenme umudumuz yaratıcı çözümlere değil, insan yerine Tanrı’dan korkmaya dayalıdır. Tanrı’dan korkmak, zulüm ya da eziyet altında sinmek değildir. Tanrı korkusu, O’nun her şeyi aşkın yüceliği, sınırsız kudreti ve kusursuz adaleti karşısında titreyip hürmet duymaktır.

Tanrı Eski Antlaşma’da kendisini Musa’ya açıkladığında, insanların “suçlarını, isyanlarını ve günahlarını” bağışladığını ilan etti. Ama ardından şöyle dedi: “Hiçbir suçu cezası bırakmam” (Çık. 34:7). Şimdi bu, bizim gibi günahkârlar için bir sorundur. İyi ve adil Tanrı, günaha göz kırpmayacak, onu halının altına süpürmeyecektir; günahın her türlüsünü –sizinkiler ve benimkiler de dahil olmak üzere– cezalandıracaktır.

Bu biraz zihnimize nüfuz etsin. Bizler ağlayışın, diş gıcırtısının (bkz. Luk. 13:28) ve sönmeyen ateşin (bkz. Mat. 25:42) hâkim olduğu yeri hak ediyoruz. Üstelik Tanrı’nın insanı “cehenneme atma yetkisi” vardır (Luk. 12:5). Hristiyanlığın Müjdesi, Tanrı’nın adaletin gereklerini görmezden gelmesi değil, suçumuzun ücretini bizim yerimize ödemesidir. Kutsal bir Tanrı günahı böyle bağışlayabilir. Mesih ağaca asıldığı zaman, günahlarımızı kendi bedeninde taşıdı (bkz. 1.Pe. 2:24) ve üçüncü günde ölümden dirilerek borcun tamamen ödendiğini kanıtladı.

Tanrı Sevgisi

Tim Keller’ın yazdığı gibi, “Müjde şudur: Kendi içimizde inanmaya cüret edemeyeceğimiz kadar günahlı ve kusurluyuz ama İsa Mesih’te umut etmeye cüret edemeyeceğimiz kadar çok sevgi ve kabul görüyoruz.” İnsan korkumuzu yenmek için, bu gerçekliklerin ikisine de sımsıkı sarılmalıyız. Kutsal ve her şeyden yüce olan Tanrı’dan haklı olarak korktuğumuzda, insan korkumuzun ne denli budalaca olduğunu fark ederiz. Tanrı’nın sevgi ve merhametinin derinliğini gördüğümüz zaman, bunlara kıyasla özlem duyduğumuz insan takdirinin ne denli bayağı olduğunu anlarız. Tanrı’nın
büyüklüğünün, merhametinin ve sevgisinin ışığında hangi korkularınızın kaybolup gitmesi gerekir?

Düşünün: Hiçbir sorun, Tanrı’ya karşıt olma sorunuyla karşılaştırılamaz. İnsan düşüncesi bir süre için devam eder ama
cehennem sonsuza kadar sürer. Hristiyan, kendi günahlarını fark ederek onlara sırt çevirir ve İsa Mesih’e Rab ve Kurtarıcı olarak güvenir. Bugün Mesih’e güveniyor musunuz? Eğer güvenmiyorsanız, bu başlangıç noktasıdır. Dua etmek için zaman ayırın. O’na ihtiyaç duyduğunuzu kabul edin, günahlarınızı itiraf edin ve İsa’ya güvenin. Tanrı, O’na imanla yakaranların O’na karşıt olmaktan çıkıp O’nun yanında olacağını vaat eder. Mezmur yazarının söylediği gibi, “RAB benden yana, korkmam; insan bana ne yapabilir?” (Mez. 118:6).

Düşünün: Luka 12:7, “Korkmayın, siz birçok serçeden daha değerlisiniz” diyor. Müjde bize Tanrı’nın bizimle ne kadar çok ilgilendiğini hatırlatır. Nitekim o kadar çok ki, Tanrı’nın Oğlu canını bizim uğrumuza feda etmiştir. Tanrı’nın sizi sevdiğine inanıyor musunuz? Bu gerçekte huzur buluyor musunuz?

Harekete Geçin: Tanrı’ya ilgisi için teşekkür etmeye ve sevgisini daha çok kavramak için dua etmeye vakit ayırın.

Yazar: ZACH SCHLEGEL

Bir yanıt yazın