Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » İtaat Sıçramasını Yapın

İtaat Sıçramasını Yapın

99 kez okundu.

“Kim buyruklarımı bilir ve yerine getirirse, işte beni seven odur. Beni seveni Babam da sevecektir. Ben de onu seveceğim ve kendimi ona göstereceğim.” (Yu. 14:21)

Pastör olmak güvenli yol değildi. Nebraska Üniversitesi’ndeki son yılımda makine mühendisliği okuyordum ve planım okul bitince bir iş bulup yerleşmekti. Ancak aylarca dua ettikten ve kilisenin teşvikini aldıktan sonra, Tanrı’nın beni pastörlüğe çağırdığını hissettim. O’nun çağrısını izleme kararı heyecan vericiydi ama korkular yarattı. Teoloji okulunun
ücretini nasıl ödeyecektim? Ya onca zamanı ve enerjiyi tüketip de başarısız olursam ne olacaktı? Gerçekten çağrılıyor muydum yoksa bu sadece benim saflığım mıydı? Tanrı’nın beş yıllık ilahi planını göstermesini ve olacak her şeyin güvencesini vermesini istedim ama bu asla olmadı. Hiçbir güvence yoktu – yalnızca Tanrı’ya güvenme buyruğu vardı (Özd. 3:5-6).

Bu kararı on beş yıl önce verdim. Tanrı bana ve aileme sadık kalarak yolun her adımında, inişlerde ve çıkışlarda bizimle birlikte yürüdü. O, bana kendisine güvenecek lüftu bağışlamamış olsaydı, pastörlük hizmetinin sevinçlerinde, kederlerinde, zaferlerinde ve hayal kırıklıklarında O’nun yardımını asla görmeyecektim. Tanrı beni sevecen ve sağlam bir
şekilde konfor alanımdan tutup çıkardı ve beni şöyle demem için yönlendirdi: “Önümdeki beş yılda ya da beş dakikada beni neyin beklediğini bilmiyorum ama Tanrı’ya güvenerek adım atacağım.” Şükrediyorum ki Tanrı böyle yaptı!

İtaat Adımı Atın!

Bazen insan korkusunu öldürmenin en iyi yolu itaat adımı atmaktır. Tanrı bize beş dakikalık ya da beş saatlik lütuf vereceğini vaktinden önce vaat etmiyor. Bize yardım gereksindiğimizde merhamet ve lütufla yardımcı olacağını vaat ediyor (İbr. 4:16). Bu nedenledir ki İsa, Yuhanna 14:21’de şöyle diyor: “Kim buyruklarımı bilir ve yerine getirirse, işte beni seven odur.” İsa’yı sevmek, O’nun kendi vaatlerini yerine getireceğine güvenmeyi içerir. O’na ne kadar güvenir ve itaatle adım atarsak, Tanrı’nın lütfunu ve sadakatini de o kadar çok görürüz. İsa’nın aynı ayette söylediği gibi,
“Ben de onu seveceğim ve kendimi ona göstereceğim.”

Belki Tanrı’nın kudretli, bilge ve sadık olduğunu duydunuz. O’na güvendiğimiz ve itaat ettiğimizde, bu gerçekleri duyma noktasından onları hayatımızda görme noktasına varırız. O zaman Tanrı kendisinin kudretli, bilge ve sadık olduğunu gösterir. Tanrı’yı iman gözleriyle görmek O’nu yüceltir ve insan korkusunun akılsızca, Tanrı korkusununsa akıllıca olduğunu gösterir.

Düşünün: Tanrı’yı daha çok görmek istiyor musunuz? O’nu görmemenizin nedeni, O’na bir alanda güvenmemeniz olabilir mi?

Harekete Geçin: İnsan korkusunun sizi itaat adımı atmaktan alıkoyduğu oldu mu? Bir arkadaşınızla Müjde’yi paylaşmaktan? Tehlikeli bir durumda gerçeği söylemekten? Para az olduğunda cömert olmaktan? Bir ilişkide yüreğinizi açma riskine girmekten? Bugün Tanrı sizden ne istiyorsa, o konuda O’na güvenin ve itaat edin. Eğer risk yüreğinizde korku uyandırıyorsa, korkuya karşı sevgiyle savaş verin çünkü itaat Tanrı’ya duyulan sevginin bir ifadesidir.

Yazar: ZACH SCHLEGEL

Bir yanıt yazın