Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Korkuya Karşı Duayla Savaşın

Korkuya Karşı Duayla Savaşın

82 kez okundu.

Hiç kaygılanmayın; her konudaki dileklerinizi, Tanrı’ya dua edip yalvararak şükranla bildirin. O zaman Tanrı’nın her kavrayışı aşan esenliği Mesih İsa aracılığıyla yüreklerinizi ve düşüncelerinizi koruyacaktır. (Flp. 4:6–7)

Filipililer 4:6’nın buyruğu nettir: Hiç kaygılanmayın. Hiç mi? Bu biraz mantıksız değil mi? Benim bu haftaki sınavımı bilmiyor mu? Ödemem gereken krediyi? Yapmam gereken konuşmayı? Evde ya da işte sorumlu olduğum insanları görmüyor mu? Yüzleştiğim ayartıları? Boğuştuğum hastalığı? Tüm bunlar belirsizken, nasıl kaygılanmamamı bekler? Korkmamayı nasıl başarırım?

Kaygılanmamızın bir nedeni, kontrol eksikliğidir. Kontrol edemediğimiz şeylerden korkarız ve çaresizlik duygusundan nefret ederiz. Kaygı bize yararlı görünür çünkü bir şeyler yaptığımız izlenimini verir. Oysa gerçekte, bir şey yapmıyoruzdur. İsa, “Hangi biriniz kaygılanmakla ömrünü bir anlık uzatabilir?” diye sorduğunda (Mat. 6:27), cevap bellidir: Hiçbirimiz! Kaygı yalnızca kontrolde olma yanılgısıdır. Elbette korktuğumuz bazı şeyler gerçekleşir ama bu bizi peygamber yapmaz. Bunun yerine, kaygıyı bir savunma mekanizması olarak kullandığımızı gösterir. “Kaygı beni perişan ediyor ama en azından en kötüsüne hazırım” diye düşünürüz.

Dua, Tanrı’ya Bağlılığımızın Ölçüsüdür

Kaygılanmak yerine duaya çağrılıyoruz. Ne için dua etmeliyiz? Her şey için! Ne zaman dua edelim? Her zaman! Korku imanın karşıtıdır ama dua, imanın ve Tanrı’ya güvenmenin dilidir. Dua ettiğimiz zaman kontrolün bizde olmadığını ve kaygılandığımız şeyleri kontrolde olan Tanrı’ya teslim ettiğimizi fark ederiz. Tanrı kendi çocuklarına iyi armağanlar verir
(bkz. Mat. 7:11) ve yüklerimizi taşır çünkü bizi önemser (bkz. 1.Pe. 5:7). H. B. Charles’ın açıkladığı gibi, “Dua muhtemelen Tanrı’ya bağlılığımızın en nesnel ölçüsüdür… Duaya döktüğünüz şeyler Tanrı’nın üstesinden geleceğine güvendiğiniz şeylerdir. Duada ihmal ettiğiniz şeylerse, kendinizin üstesinden geleceğinize güvendiğiniz şeylerdir.”

Korkunun yerini dua aldığı zaman güzel bir şey olur. Tanrı’nın bütün kavrayışı aşan esenliği bir bekçi gibi hayatınıza girer. Korku ve kaygının istilasına karşı yüreğinizi ve zihninizi korur.

Düşünün: Durumları, sonuçları, fikirleri ve olayları kontrol etme arzunuz yüzünden insan korkunuzun boyutu nedir?

Harekete Geçin: Bazen dua etmememizin nedeni Tanrı’nın iyiliğinden kuşkulanmamızdır. O’nu beklemek yerine neyin iyi olduğuna dair kendi tanımımıza güvenir ve sorunları kendi ellerimize alırız. Yüreğinizi ve düşüncenizi yeniden Tanrı’nın iyiliğine odaklamak için dua etmeden önce şu gerçekleri anımsayın: Tanrı kendisinden dileyenlere daima iyi armağanlar verir (bkz. Mat. 7:11); Tanrı cömerttir (bkz. Ef. 1:8; Yak. 1:5); Tanrı cevap vermekten ve sağlamaktan zevk alır çünkü sağlayışı O’nu yüceltir (bkz. Mez. 50.15).

Yazar: ZACH SCHLEGEL

Bir yanıt yazın