Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Açlık Çeken Ruhunuz İçin Ekmek

Açlık Çeken Ruhunuz İçin Ekmek

92 kez okundu.

İsa ona şu karşılığı verdi: “‘İnsan yalnız ekmekle yaşamaz, Tanrı’nın ağzından çıkan her sözle yaşar’ diye yazılmıştır.” (Mat. 4:4)

İsa hizmetine otuz yaşında başladı ama çoğumuzun hayatımızın işine başlamayı seçeceği şekilde ya da yerde başlamadı. “Bundan sonra İsa, İblis tarafından denenmek üzere Ruh aracılığıyla çöle götürüldü” (Mat. 4:1). Tek başına, açlık çekerek ve İblis tarafından denenerek geçen 40 gün. Boşluğa düşmek için sağlam bir reçete!

Yeni bir işe başladığınızı, yeni bir hizmete atıldığınızı, yeni bir kente taşındığınızı ya da yeni bir aile kurduğunuzu hayal edin. Şimdi de etrafta kimseyi bulamadığınızda, görünürde hiçbir sağlayış olmadığında, gün ve gün ayartıcı, kulaklarınıza “Tanrı bütün bunlara izin verdiği ve kesinlikle güvenilir olmadığı için sen kendine güven” diye fısıldadığında, beklentilerinizin nasıl paramparça olduğunu hayal edin!

Beklentilerimiz parçalandığı zaman, boşluğumuzda, kederimizde, açlığımızda ve yalnızlığımızda nereye döneriz? İsa şöyle yanıt veriyor: “‘İnsan yalnız ekmekle yaşamaz, Tanrı’nın ağzından çıkan her sözle yaşar’ diye yazılmıştır” (Mat. 4:4).

Yalnız ekmekle yaşamamak neye benzer? İsa bunu bize yalnız öğretmekle kalmıyor; örnek teşkil ediyor. Dört Müjde kitabı boyunca, ayartıların ortasında, yalnızlıkta, açlıkta, acılarda, reddedilmede, kayıplarda ve kederde, İsa yalnızca Tanrı’yla yaşıyor. Bakıp öğrenelim.

Sabah çok erkenden, ortalık henüz ağarmadan İsa kalktı, evden çıkıp ıssız bir yere gitti, orada dua etmeye başladı. (Mar. 1:35)

Halkı gönderdikten sonra dua etmek için tek başına dağa çıktı. Akşam olurken orada yalnızdı. (Mat. 14:23)

Onları uğurladıktan sonra, dua etmek için dağa çıktı. (Mar. 6:46)

İsa bir yerde dua ediyordu. Duasını bitirince öğrencilerinden biri, “Ya Rab” dedi, “Yahya’nın kendi öğrencilerine öğrettiği gibi sen de bize dua etmesini öğret.” (Luk. 11:1)

İsa bunları söyledikten sonra, gözlerini gökyüzüne kaldırıp şöyle dedi: “Baba, saat geldi. Oğlun’u yücelt ki, Oğul da seni yüceltsin.” (Yu. 17:1)

İsa’nın Babası’yla İlişkisi

İsa, hayatının ritmi içerisinde sürekli ve düzenli olarak Babası’yla yakın ilişkisi aracılığıyla ruhunu besledi. Çöldeki denenmesi sırasında bizlere öğrettiği gibi, İsa Tanrı’yla her an konuşarak, kendi öğrettiği yolda yürüyordu.

Kederimizde en büyük ayartılardan biri kendi içimize dönmektir. Bunun yerine Tanrı, bizi yukarıya, kendisine dönmeye çağırıyor. Hayatımız batarken, bakış açımız daralır ve Tanrı sonradan akla gelen bir düşünce olabilir. İsa, Tanrı’yı her düşünce haline getirmenin örneğini veriyor. Kederimizin boşluğu içerisinde, Babamız bizi ruhumuzun açlığını sınırsız
şekilde tatmin eden paydaşlığıyla beslemek için çağrıda bulunmaktadır.

Düşünün: Tanrı, Yeremya 2:13’te şöyle demektedir: “Çünkü halkım iki kötülük yaptı: Beni, diri suların pınarını bıraktı, kendilerine sarnıçlar, su tutmayan çatlak sarnıçlar kazdılar.” Kederinizin boşluğu içerisinde, hangi çatlak sarnıçlarla ruhunuzu doyurmaya ayartıldınız?

Harekete Geçin: Kederinizin boşluğunda, yaşam sularının pınarı olan Tanrı’yla ruhunuzu doyurarak İsa’yı nasıl örnek alabilirsiniz? Bugün biraz zaman ayırıp sessiz bir yere çekilerek Tanrı’nın Sözü üzerinde düşünmeye ve sizi dinleyen Babanıza dua etmeye ne dersiniz?

Yazar: BOB KELLEMEN

Bir yanıt yazın