Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Yücelikle Sarmalanmış Keder

Yücelikle Sarmalanmış Keder

68 kez okundu.

“Senin sağladığın… kurtuluşu… gözlerimle gördüm” (Luk. 2:30)

“Senin kalbine de adeta bir kılıç saplanacak.” (Luk. 2:35)

Tanrı’ya şükrederek Yeruşalim’in kurtuluşunu bekleyen herkese İsa’dan söz etmeye başladı. (Luk. 2:38)

Keder bir yolculuktur. Siz de ben de bunun bir noktadan diğerine düz bir çizgi olmadığını biliriz. Kederin karmaşık, dağınık yolculuğu tepelerden vadilere, vadilerden tepelere zik zak çizerek ilerleyen hoş ve düzgün bir süreç değildir.

Meryem ve Yusuf, İsa Mesih’in hayatının ilk haftalarında bu yolculuğu yaşadılar. Çocuklarını Rab’be sunmak için Yeruşalim’e getirdiklerinde, hayatları zaten alt üst olmuştu. Gizli tutulmak istenen soyağaçları, evlilik öncesi hamilelik, mütevazi bir yemlikte gerçekleşen doğum olayı vardı.

Önce Şimon adında kutsal bir adamla karşılaştılar. Şimon onlara yücelikten söz ederken hissettikleri esenliği hayal edin. Şimon, İsa’yı kollarına alarak Tanrı’yı yüceltti: “Ey Rabbim, verdiğin sözü tuttun; Artık ben, kulun huzur içinde ölebilirim. Çünkü senin sağladığın, bütün halkların gözü önünde hazırladığın kurtuluşu, ulusları aydınlatıp halkın İsrail’e yücelik
kazandıracak ışığı gözlerimle gördüm” (Luk. 2:29-32). Meryem ve Yusuf, “O’nun hakkında söylenenlere şaştılar” (Luk. 2:33) ve bu son derece normaldi.

Ancak yücelik faslı fazla uzun sürmeyecekti.

Ardından keder geldi: “Bu çocuk, İsrail’de birçok kişinin düşmesine ya da yükselmesine yol açmak ve aleyhinde konuşulacak bir belirti olmak üzere belirlenmiştir. Senin kalbine de adeta bir kılıç saplanacak. Bütün bunlar, birçoklarının yüreğindeki düşüncelerin açığa çıkması için olacak” (Luk. 2:34-35).

Kutsamanın böylesi

Ben bebeklerin duayla Tanrı’ya adandığı sayısız törende bulundum ve sayısız töreni de yönettim. Ancak hiç böyle bir kutsama görmedim. “Çocuğunun yaşamı ve hizmeti, senin yüreğini deşen bir kılıç gibi olacak!”

Bir an içleri rahatlıyor ve sakinleşiyorlar. Nitekim bebekleri beklenen Kurtarıcı! Hemen sonrasındaysa acı ve ıstırapla doluyorlar. Hiç kuşkusuz Meryem, değerli Oğlu çarmıha gerilirken yaşadığı keder sırasında bu sözleri hatırlamıştır.

Bazen hissedecek zaman bulmak da zor olur. Hayat titreyen ayaklarımızın altından hızlıca kayar. İkinci kutsama için gittiklerinde Meryem ve Yusuf için böyle oldu. Keder yücelikle sarmalanmıştı.

Seksen dört yaşında bir peygamber olan Anna, onlarca yıl İsrail’in kurtuluşunu beklemişti. Tanrı’nın her şeye egemen olan mükemmel zamanında, bekleyişi sona erdi: “Tam o anda Anna, Tanrı’ya şükrederek Yeruşalim’in kurtuluşunu bekleyen herkese İsa’dan söz etmeye başladı” (Luka 2:38). Sonunda, kurtuluş! Çocuksuz bir dul olarak onlarca yıl dua ve oruçla bekleyen Anna’nın kurtuluşu yaklaşmıştı.

Bizim için kederi açık yürekle ve Kutsal Kitap’a uygun bir şekilde karşılamak hayatidir. Ama günahın ve acıların çoğaldığı yerde lütfun ve umudun çok daha fazla çoğaldığını anlamamız da hayatidir. Şimon ve Anna, Kutsal Kitap’a ait “yücelikle sarmalanmış” bu kederin örneğidir. Bizler umutsuz olanlar gibi değil, dünyanın Umut kaynağını bilenler gibi kederleniriz.

Düşünün: Keder yolculuğunuzun tepeleri ve vadileri, inişleri ve çıkışları nelerdir? Tanrı vadinizin neresindeydi? Umut vakitlerinizde – yani yücelik zamanlarınızda neredeydi?

Harekete Geçin: Kederimiz sırasında, acıların çoğaldığı yerde Mesih’in umudunun çok daha fazla çoğaldığına inanmak güçtür. Acınızın ortasında bir umut duası ya da en azından, Umudunuz olan Mesih’e tutunduğunuzu ifade eden bir dua sunun.

Yazar: BOB KELLEMEN

Bir yanıt yazın