Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Işıkta Yürüyün

Işıkta Yürüyün

85 kez okundu.

Ey kardeşler, hiçbirinizde diri Tanrı’yı terk eden kötü, imansız bir yüreğin bulunmamasına dikkat edin. “Gün bugündür” denildikçe birbirinizi her gün yüreklendirin. Öyle ki, hiçbirinizin yüreği günahın aldatıcılığıyla nasırlaşmasın. (İbr. 3:12–13)

Gece saat 1 civarında hastaneye çağrıldım. Dışarıdan bakılınca, bu beyefendi iyi görünüyordu. Mutlu bir evliliği vardı, işinde başarılıydı, çok sayıda arkadaşı vardı ve kilisemizin bir üyesiydi. Ancak kimse onun neyle mücadele ettiğini bilmiyordu. Günahı tek başına yenebileceğini düşünüyordu. Ama birkaç şehvet anı flörte ve çığ gibi büyüyen günaha dönüştü. Kısa süre içinde evlilik dışı birkaç ilişkiyi aynı anda devam ettirir oldu. O gün öğleden sonra her şey çöküverdi. Bir çıkış yolu göremediği için kendi canını almaya kalktı. Ne olmuştu?

İbraniler 3:13 bizi birbirimizi yüreklendirmeye çağırır. Yüreklendirmek uyarmak ve teşvik etmektir. Yüreklerimizin günahın aldatıcılığıyla nasırlaşmaması için, yüreklendirme gereklidir. Günah bize fısıldayarak yalan söyler: “Bunun hiçbir zararı yok! Kimse bilmez! Bu seni tatmin edecek.” Ancak günah asla sözünde durmaz. Hiç kimse sabah kalkıp da
“Bugün hayatımı mahvedeceğim!” demez. Bu küçük kararlarla, denetlenmemiş tavizlerle olur ve her seferinde günah yüreği biraz daha nasırlaştırarak günaha daha da çok batmamızı kolaylaştırır. Tanrı’dan uzaklaşmak genellikle sinsice ve O’nun lütfundan ayrı kalırsak gerçekleşir. Bu hepimize olabilir. Bu nedenle, nasır yürekliliğin panzehri olan yüreklendirmeye çağrılıyoruz.

Yıllar boyunca korku, arkadaşımı mücadelesini kimseye anlatmaması için tutsak kıldı. Ancak dibe vurmak, derdini paylaşması için ona cesaret verdi. O sabah arkadaşımın yanı başında otururken kendisi nihayet ışığa adım attı, her şeyi itiraf etti ve yardım buldu. Kilisenin üyeleri bunu öğrendiklerinde ondan kaçınmadılar; uyarmak ve teşvik etmek için onun ve ailesinin yanında durdular. On yıl sonra, Tanrı’nın lütfuyla aynı kadınla mutlu evliliğini devam ettiriyor ve Tanrı’yla birlikte yürüyor.

Işıkta yürümeye razı mısınız?

Düşünün: Günah işledikten sonra günahın size şöyle fısıldadığını duydunuz mu: “Tabii bu yanlış ama kimseye söylemen gerekmiyor. Bir daha yapma, yeter!” Kararımız ne kadar sağlam olsa da, günahın aldatan ve nasırlaştıran etkilerini yenebilmek için başkalarının yüreklendirmesine ihtiyacımız var. Tanrı’nın sizi çağırdığı gibi ışıkta yürümeye razı mısınız?

Harekete Geçin: Eğer siz rahatsızlığınızın ne olduğunu söylemezseniz, doktorun size yardımı dokunmaz. Aynı şekilde,
günahınız hakkında gerçeği anlatmazsanız, başkaları sizi nasıl teşvik edeceklerini veya uyaracaklarını bilemez. Ne kadar korkutucu olsa da günahımızı ışığa getirmek, nasırlaşan bir yüreği alt etmek ve bizi en başta oraya götüren insan korkusunu yenmek için gereklidir. Günahınızı itiraf edebileceğiniz güvenilir dostunuz kimdir (bkz. Özd. 28:13; Yak. 5:16)?

Harekete Geçin: İnsan korkusu, başkaları öğrenir ve bizi dışlar gerekçesiyle günahı karanlıkta tutmamızı söyler. Ancak bir kiliseyi bir arada tutan şey performansımız değildir; bizi temizlemesi için hepimizin İsa’ya güvenen günahkârlar olduğumuz gerçeğini bilmemizdir (bkz. 1.Yu. 1:7). Bu anlamda kilise, yoldan çıkmamak için birbirini yüreklendirmeye adanmış insanlardır. Bir kilisenin üyesi değil misiniz? Kutsal Kitap’ı vaaz eden bir kiliseye katılmak pratik bir adım olur.

Yazar: ZACH SCHLEGEL

Bir yanıt yazın