Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Mesih’in Ölüme Yaptığı Darbe

Mesih’in Ölüme Yaptığı Darbe

83 kez okundu.

İnsanın bir kez ölmesi, sonra da yargılanması kaçınılmaz olduğu gibi, Mesih de birçoklarının günahlarını yüklenmek için bir kez kurban edildi. İkinci kez, günah yüklenmek için değil, kurtuluş getirmek için kendisini bekleyenlere görünecektir. (İbraniler 9:27-28)

İsa’nın ölümü, günahları yüklenir. Hristiyanlığın, Müjde’nin ve Tanrı’nın dünyadaki o büyük kurtaran işinin kalbinde yatan budur. Mesih öldüğünde, günahları yüklendi. Kendi günahlarını yüklenmedi. Günahlardan özgür kılınabilsinler diye, başkalarının işlemiş olduğu günahların cezasını çekti.

En Büyük Sorun

Yaşamınızdaki en büyük sorunun, onu temel sorun olarak görseniz de görmeseniz de, çözümü budur. Günahkâr olmamıza rağmen Tanrı’yla nasıl barışacağımız sorusuna yanıt vardır. Yanıt, Mesih’in ölümünün ‘birçoklarının günahlarını yüklenmek için’ bir kurban olmasıdır. Günahlarımızı aldı, onları çarmıha taşıdı ve hak ettiğimiz ölüme, orada O katlandı.

Peki bunun, benim ölümüm açısından anlamı ne? Nitekim, “insanın bir kez ölmesi, sonra da yargılanması kaçınılmazdır. Bunun anlamı, benim ölümümün artık bir ceza niteliğinde olmadığıdır. Ölümüm artık günahın cezası değildir. Günahım alınıp götürülmüştür. Günahım, Mesih’in ölümüyle “ortadan kaldırılır.” Cezayı, Mesih çekti.

Öyleyse ben neden ölüyorum? Çünkü Tanrı ölümün şimdilik bu dünyada, kendi çocuklarının arasında bile, günahın dehşetini kalıcı olarak ortaya koymak üzere devam etmesini istemektedir. Ölümümüzle, günahın dünyadaki gözle görülür etkilerini göstermeye devam etmekteyiz.

Ama ölüm, Tanrı’nın çocukları için artık O’nun gazabı değildir. Mahkûmiyete değil, kurtuluşa açılan kapımız olmuştur.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın