Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » İmanlıların Yargılanma Şekli

İmanlıların Yargılanma Şekli

88 kez okundu.

Tahtın önünde duran küçük büyük, ölüleri gördüm. Sonra kitaplar açıldı. Yaşam kitabı denen başka bir kitap daha açıldı. Ölüler kitaplarda yazılanlara bakılarak yaptıklarına göre yargılandı. (Vahiy 20:12)

Son yargıda ne olacak? Günahlarımız anımsanacak mı? Ortaya çıkarılacak mı? AnthonyHoekema bunu bilgelikle şu şekilde ifade ediyor: “İmanlıların hataları ve eksiklikleri Yargı Günü’nde ortada olacaktır. Ancak –ki önemli olan nokta da bu– imanlıların günahları ve eksiklikleri, yargı zamanı geldiğinde bağışlanmış, suçu İsa Mesih’in kanıyla tamamıyla örtülmüş günahlar olarak açığa çıkarılacaktır.

Bunu şöyle düşünün. Tanrı’da herkesin bir dosyası vardır (Vahiy 20:12’deki “kitaplar”). Yaptığınız veya söylediğiniz her şey (Matta 12:36), A’dan F’ye kadar harf notu olarak kaydedilir. “Gerek iyi gerek kötü, yaptıklarımızın karşılığını almak için”, “Mesih’in yargı kürsüsü” önünde durduğunuzda (2. Korintliler 5:10), Mesih sınav kağıtlarını üzerindeki notlarla birlikte ortaya dökecek. Bütün F notlu kağıtları alıp bir gruba toplayacak. Sonrasında bütün D’leri ve C’leri alacak, içerisindeki iyi yerleri A’larla aynı gruba, kötü yerleriyse F’lerle aynı gruba toplayacak. Daha sonraysa B’leri ve C’leri alacak, içerisindeki kötü yerleri “F” grubuna, tüm iyi yerleriyse “A” grubuna koyacak.-

Sonra yeni bir dosya açacak (“yaşam kitabı”) ve içerisinden adınızı bulacak çünkü siz iman aracılığıyla Mesih’tesiniz. Adınızın arkasında Mesih’in çarmıhından yapılmış bir tahta kibriti olacak. Onu alacak, tutuşturacak ve “F” yığınını, tüm hatalarınız ve eksikliklerinizle birlikte ateşe verip yok edecek. Bu hatalar ve eksiklikler sizi mahkûm etmeyecek ve sizi ödüllendirmeyecek de.

Sonra sizin “yaşam kitabınızın” içerisinden mühürlenmiş, üzerinde “karşılıksız ve lütuf dolu yaşam ikramiyesi!” yazan bir zarf çıkaracak ve onu “A” yığınının üstüne koyacak (bkz. Markos 4:24 ve Luka 6:38). Daha sonra tüm bu yığını tutup kaldıracak ve şöyle beyan edecek: “Bununla, yaşamınız Babam’ın lütfuna, kanımın değerine ve Ruhum’un meyvesine tanıklık etmektedir. Bunlar, yaşamınızın sonsuz olduğuna tanıklık etmektedir. Yine bunlara göre, ödüllerinizi alacaksınız. Gelin ve Efendiniz’in son bulmayacak sevincine katılın.”

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın