Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Yaşantılara Açılan Anahtar

Yaşantılara Açılan Anahtar

74 kez okundu.

Her zaman, her yönden, her şeye yeterli ölçüde sahip olarak her iyi işe cömertçe katkıda bulunabilmeniz için, Tanrı her nimeti size bol bol sağlayacak güçtedir. (2. Korintliler 9:8)

Cömertliğe, cömert yaşantılara açılan anahtarın, Tanrı’dan gelecek olan lütfa iman olduğunu biliyoruz, çünkü 2. Korintliler’de Pavlus, şu harika vaadi ortaya koymaktadır: “Her zaman, her yönden, her şeye yeterli ölçüde sahip olarak her iyi işe cömertçe katkıda bulunabilmeniz için, Tanrı her nimeti size bol bol sağlayacak güçtedir” (2. Korintliler 9:8).

Bir başka deyişle, eğer her iyi iş için paranızı kenara ayırmak, bollukla (lütuf bolluğuyla!) dolup taşmak istiyorsanız, gelecek lütfa iman edin. Tanrı’nın tam da bu doğrultuda, geleceğin her anında “her nimeti [lütfu] size bol bol sağlayacak güçte” olduğu vaadine güvenin. Gelecek lütfa olan imanı, “yaşantılara açılan anahtar” olarak addederken, burada tarihsel, geçmişe dönük bir anahtar olduğunu da inkâr etmiyorum. Almış olduğumuz lütfa ilişkin Pavlus, Korintlilere tarihsel iman anahtarını hatırlatmaktadır: “Rabbimiz İsa Mesih’in lütfunu bilirsiniz. O’nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu” (2. Korintliler 8:9).

Lütfa Açılan Anahtar

Tarihteki bu lütuf eylemi olmasa, Mesih’i yücelten cömertlik kapısı tamamıyla kapalı kalırdı. Bu geçmiş lütuf, sevginin vazgeçilmez bir anahtarıdır.

Ancak geçmiş lütfun bu ayette nasıl bir rol oynadığına dikkat edin. Bu geçmiş lütuf, gelecek lütfun (zengin olacağımızın) temeli (Mesih’in yoksul olmuş olması) olarak ifade edilmiştir. Böylece cömertliğimize açılan tarihsel anahtar, gelecek lütfa olan imanımızın, yaşantılara açılan bu imanın temelini oluşturmaktadır.

Dolayısıyla, sevgi ve cömertlik yaşantılarına açılan anahtar şudur: Gelecek lütfa sağlam bir şekilde iman edin. Bir başka deyişle, Tanrı’nın, bütün ihtiyaçlarınız karşılanması ve cömertlikten doğan sevgiyle dolup taşmanız için “her [gelecek] nimeti size [gelecekte] bol bol sağlayacak güçte” olduğuna iman edin.

Açgözlülükten özgür olmak, Tanrı’dan gelecek olan lütfa karşı bizi derinden tatmin eden bir iman beslemekle mümkündür.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın