Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Yüreğin Penceresi

Yüreğin Penceresi

81 kez okundu.

Yorulup cesaretinizi yitirmemek için, günahkârların bunca karşı koymasına katlanmış Olan’ı düşünün. (İbraniler 12:3)

İnsan zihninin en şaşırtıcı kabiliyetlerinden biri de, dikkatini istediği bir şeye yönlendirebiliyor olmasıdır. Durup zihnimize, “Şunu değil, bunu düşün” diyebiliyoruz. Dikkatimizi bir fikre, bir resme, bir probleme ya da bir duruma odaklayabilmekteyiz.

Bu muhteşem bir güç. Hayvanlarda bunun olduğundan şüpheliyim. Onlar kendilerinin muhtemelen bu denli farkında değiller ve dürtü ve içgüdüleriyle yönetiliyorlar.

Günaha karşı olan savaşınızda, cephaneliğinizdeki bu müthiş silahı ihmal ediyor musunuz? Kutsal Kitap bizi tekrar tekrar bu önemli armağanı kullanmaya çağırmaktadır. Gelin, bu armağanı raftan alalım, tozunu silelim ve kullanmaya başlayalım.

Örneğin, Pavlus Romalılar 8:5-6’da şöyle der: “Benliğe uyanlar zihinlerini benlikle ilgili şeylere, Ruh’a uyanlar zihinlerini Ruh’la ilgili şeylere verirler. Nitekim benliğe verilen zihin ölümdür ancak Ruh’a verilen zihinse yaşam ve esenliktir” (kendi çevirim).

Bu oldukça çarpıcıdır. Zihninizi neye veriyorsanız, yaşam veya ölüm söz konusu olup olmadığını da o şey belirlemektedir. Çoğumuz değişim, içsel bütünlük ve esenlik arayışımızda oldukça pasif kalmış durumdayız. Hissiyatım o ki, günümüzün bu terapötik çağında yalnızca “problemlerimizi konuşmak”, “sorunlarımızla baş etmek” ya da “incinmişliğin aile geçmişimize uzanan köklerini bulmak” gibi çeşitli şekillerde vücut bulan o pasif zihniyete kapılmış durumdayız.

Gökteki Değerleri Düşünün

Ancak ben Yeni Antlaşma’da değişime çok daha agresif, pasif olmayan bir şekilde yaklaşıldığını görmekteyim. Bu da düşünmek olarak adlandırılıyor. “Yeryüzündeki değil, gökteki değerleri düşünün” (Koloseliler 3:2).

Duygularımız büyük oranda dikkate aldığımız, zihnimizi verdiğimiz şeyler tarafından yönetilmektedir. Örneğin, İsa bize kaygı duygusunu bakıp düşündüğümüz şeylerle yenmemizi söylemiştir: “Kargalara bakın!… Zambakların nasıl büyüdüğüne bakın!” (Luka 12:24, 27).

Zihin, yüreğin penceresidir. Eğer zihnimiz sürekli olarak karanlıkta kalırsa, yürek de karanlık hissedecektir. Ancak zihnimizin penceresini ışığa açarsak, yürek de ışığı hissedecektir.

Hepsinden de öte, bize verilen bu harika odaklanma ve düşünme yetisi, İsa’yı düşünmek içindir (İbraniler 12:3). Öyleyse, biz de böyle yapalım: “Yorulup cesaretinizi yitirmemek için, günahkârların bunca karşı koymasına katlanmış Olan’ı düşünün.”

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın