Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Gururun Devası

Gururun Devası

99 kez okundu.

Dinleyin şimdi, “Bugün ya da yarın filan kente gideceğiz, orada bir yıl kalıp ticaret yapacak, para kazanacağız” diyen sizler, yarın ne olacağını bilmiyorsunuz. Yaşamınız nedir ki? Kısa süre görünen, sonra yitip giden buğu gibisiniz. Bunun yerine, “Rab dilerse yaşayacak, şunu şunu yapacağız” demelisiniz. Ne var ki, şimdi küstahlıklarınızla övünüyorsunuz. Bu tür övünmelerin hepsi kötüdür. Bu nedenle, yapılması gereken iyi şeyi bilip de yapmayan, günah işlemiş olur. (Yakup 4:13-16)

Yakup gurur ve kibir hakkında ve bunların nasıl üstü kapalı şekilde baş gösterdiği hakkında konuşuyor. “Şimdi küstahlıklarınızla övünüyorsunuz. Bu tür övünmelerin hepsi kötüdür.”

Kendine güvenme ayartısının üç farklı yönünü -bilgelik, güç ve zenginliği- bir araya getirdiğinizde, kişiyi gururun son noktasına, yani ateizme doğru götüren güçlü bir teşvik edici unsur haline gelirler. Kendi gözümüzde yüce olmamızın en rahat ve en güvenilir yolu, bizden üstün olan her şeyi reddetmektir.

Gururlu kişilerin sürekli olarak insanlara tepeden bakmalarının sebebi budur. C. S. Lewis şöyle demiştir: “Gururlu bir insan başkalarına [ve diğer şeylere] daima tepeden bakar. Tabii ki her şeye tepeden baktığınızda, sizin tepenizdeki bir şeyi göremezsiniz” (Özde Hristiyanlık kitabı).

Ama gururu korumanın daha kolay yolu, tepenizde bakacak hiçbir şey olmadığını söylemektir. “Kendini beğenmiş kötü insan Tanrı’ya yönelmez, hep, “Tanrı yok!” diye düşünür” (Mezmurlar 10:4). Öyle ya da böyle, gururlu kişilerin en sonunda kendilerini Tanrı’nın olmadığına ikna etmeleri gerekir.

Bunun bir sebebi, Tanrı’nın gerçekliğinin yaşamın her bir detayının içerisine nüfuz etmesidir. Gurur, evreni devam ettirenin Tanrı olmasına ve yalnızca bu da değil, O’nun gündelik yaşamın her bir detayının içerisinde olmasına tahammül edemez.

Gurur, Tanrı’nın her şeye egemen oluşundan hoşlanmaz.

Dolayısıyla, gurur Tanrı’nın varlığından hoşlanmaz çünkü O her şeye egemendir. Bunu şöyle dile getirebilir: “Tanrı yok.” Ya da şöyle de diyebilir: “Noel için arabayla Atlanta’ya gidiyorum.”

Yakup şöyle diyor: “O kadar da emin olma.” Bunun yerine, şöyle demen gerekir: “Rab dilerse, yaşayacağız ve Noel için Atlanta’ya gideceğiz.” Yakup’un buradaki vurgusu, Tanrı’nın sizin Atlanta’ya gidip gidemeyeceğiniz ve bu okumanın sonuna kadar yaşayıp yaşamayacağınız üzerinde de egemen olduğudur. Bu gerçek, kendi kendine yeteceğini varsayan gururlu kişi için son derece gücendirici bir gerçektir. Kişi bu okumanın sonuna kadar bir kalp krizi geçirip geçirmeyeceği konusunda bile bir şey yapamamaktadır!

Yakup, Tanrı’nın sizin geleceğinizin her bir detayı üzerindeki hakimiyetine inanmamanın, kibirlilik olduğunu söylemektedir. Bu kibirle mücadele etmenin yolu, yaşamın her bir detayında Tanrı’nın egemenliğine teslim olmak ve bizim için gücünü göstereceğine dair sarsılmaz vaatlerine (2. Tarihler 16:9), ömrümüz boyunca bizi iyilik ve sevgiyle izleyeceğine (Mezmurlar 23:6), kendisine umut bağlayıp O’nu bekleyenler için etkin olacağına (Yeşaya 64:4) ve O’nun yüceliği için yaşamak üzere ihtiyaç duyduğumuz her şeyi bize vereceğine (İbraniler 13:21) güvenmektir.

Bir başka deyişle, gururun devası, Tanrı’dan gelecek egemen lütfa olan sarsılmaz imandır.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın