Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Kötü Bir Patrona Nasıl Hizmet Edilir?

Kötü Bir Patrona Nasıl Hizmet Edilir?

64 kez okundu.

İnsanlara değil, Rab’be hizmet eder gibi gönülden hizmet edin. Çünkü ister köle ister özgür olsun, herkesin yaptığı her iyiliğin karşılığını Rab’den alacağını biliyorsunuz. (Efesliler 6:7-8)

Efesliler 6:7-8’le ilgili şu beş noktayı, kendi mesleğinizle bağlantı kurarak düşünün.

1) Rab odaklı olan bir yaşama çağrı

Genel yaşayış şeklimiz düşünüldüğünde, bu ayet oldukça çarpıcıdır. Pavlus işimizin tamamını herhangi bir dünyasal amir için değil, Mesih için yapmamız gerektiğini söylemektedir. “İnsanlara değil, Rab’be hizmet eder gibi gönülden hizmet edin.”

Bunun anlamı, iş yerinde yaptığımız şeylerde Rab’bi düşüneceğimizdir. Şu soruları sormamız gerekir: Rab bu işin neden yapılmasını istiyor? Rab bunun nasıl ve ne zaman yapılmasını istiyor? Rab benim bunu yapmama yardım edecek mi? Bu Rab’bin şerefini nasıl etkileyecek? Bir başka deyişle, Hristiyan olmak radikal bir şekilde Rab odaklı yaşamak ve çalışmak demektir.

2) İyi insan olmaya çağrı

Rab odaklı yaşamak, iyi bir insan olmak ve iyi işler yapmak demektir. Pavlus “hizmet”, “gönülden” ve “iyilik” kelimelerini kullanmaktadır. İsa da, ışığımızın parlamasına olanak tanıdığımızda, insanların “iyiişler”imizi görerek göklerdeki Babamız’ı yücelteceklerini söylemiştir (Matta 5:16).

3) Düşüncesiz, dünyasal işverenler için iyi bir iş yapabilme gücü

Pavlus’un buradaki amacı, Hristiyanlara Rab odaklı bir motivasyon sunarak, onları düşünceli olmayan amirleri için iyilik yapmaya devam etmeleri konusunda teşvik etmektedir. Patronunuz sizi takmadığında veya sizi eleştirdiğinde, işinizde iyi bir şekilde performans göstermeye nasıl devam edebilirsiniz? Pavlus’un cevabı şudur: Patronunuzu baş amiriniz olarak görmeyi bırakın.

Rab’be Hizmet Edin

Pavlus’un buradaki amacı, Hristiyanlara Rab odaklı bir motivasyon sunarak, onları düşünceli olmayan amirleri için iyilik yapmaya devam etmeleri konusunda teşvik etmektedir. Patronunuz sizi takmadığında veya sizi eleştirdiğinde, işinizde iyi bir şekilde performans göstermeye nasıl devam edebilirsiniz? Pavlus’un cevabı şudur: Patronunuzu baş amiriniz olarak görmeyi bırakın ve Rab için çalışmaya başlayın. Size dünyasal amiriniz tarafından verilen işlerde bile, böyle yapın.

4) Yapılan hiçbir iyiliğin boşa gitmediği konusunda teşvik

Belki de tüm bunların arasındaki en harika cümle şudur: “Herkesin yaptığı her iyiliğin karşılığını Rab’den alacağını biliyorsunuz.” Bu gerçekten harika. Her şey! “Yaptığı her iyiliğin.” Yaptığınız iyi olan her küçük şey, Rab tarafından görülür, değerli bulunur ve ödüllendirilir.

Size karşılığını da verecektir. Elbette bu, sanki O’nu borçlandırabilirmişsiniz gibi bir şeyi hak edip kazandığınız anlamına gelmiyor. O sizin ve evrendeki her şeyin tamamıyla sahibidir. Bize hiçbir borcu yoktur. Ama O, bizi imanla yaptığımız her iyi şey için karşılıksız olarak, lütufkâr bir şekilde ödüllendirmeyi seçmektedir.

5) Yeryüzünde düşük konumun, göklerdeki yüce ödülün önünde hiçbir engel teşkil etmediği konusunda teşvik

Rab yaptığınız her iyi işi ödüllendirecektir – “ister köle ister özgür olsun.” Amiriniz bir hiç olduğunuzu, deyim yerindeyse yalnızca bir köle olduğunuzu düşünebilir. Ya da var olduğunuzu dahi bilmeyebilir. Fark etmez. Rab sizin var olduğunuzu biliyor ve son gün geldiğinde, hiçbir sadık hizmet boşa gitmeyecektir. 

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın