Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » O, İhtiyacınızı Bilir

O, İhtiyacınızı Bilir

96 kez okundu.

“Öyleyse, ‘Ne yiyeceğiz?’ ‘Ne içeceğiz?’ ya da ‘Ne giyeceğiz?’ diyerek kaygılanmayın. Uluslar hep bu şeylerin peşinden giderler. Oysa göksel Babanız bütün bunlara gereksinmeniz olduğunu bilir.” (Matta 6:31-32)

İsa kendi takipçilerinin endişeden uzak olmalarını ister. Matta 6:25-34’te İsa, kaygınızı ortadan kaldırmak için en az yedi farklı nokta öne sürmektedir. Bunlardan bir tanesinde yiyecek, içecek ve giyecekten bahsedilerek şöyle denir: “Göksel Babanız bütün bunlara gereksinmeniz olduğunu bilir” (Matta 6:32).

İsa burada şunu kastediyor olmalıdır ki, Tanrı’nın bizim ihtiyacımıza ilişkin bilgisine, o ihtiyacımızı karşılama arzusu da eşlik etmektedir. Bir Babamız olduğunu vurguluyor ve bu Baba, dünyasal babaların hepsinden daha iyidir.

Beş çocuğum var. Onların ihtiyaçlarını karşılamayı seviyorum. Ancak benim onların ihtiyaçlarına ilişkin bilgim, Tanrı’nın bilgisinden en az üç farklı noktada eksik kalmaktadır.

İlk olarak, şu anda açıkçası hiçbir çocuğumun nerede olduğunu bilmiyorum. Tahmin edebilirim ancak. Ya evlerinde, ya iş yerinde ya da okulda, sağlıklı ve güvendedirler. Ama bir kaldırımda uzanmış bir vaziyette kalp krizi geçiriyor da olabilirler.

İkincisi, herhangi bir anda yüreklerinden ne geçtiğini bilmiyorum. Zaman zaman tahminde bulunabilirim. Ama bir çeşit korku, acı, öfke, şehvet, kibir, sevinç veya umut hissediyor olabilirler. Yüreklerini göremem. Onlar dahi kendi yüreklerini tam olarak bilemezler.

Üçüncüsü, geleceklerini bilmiyorum. Şu an için iyi ve sağlam görünüyor olabilirler. Ama yarın büyük bir keder onları bulabilir.

Her İhtiyacı Görür

Bunun anlamı da şu ki, ben kaygılanmamaları için çok da güçlü bir sebep olamam. Onların şu anda başına geliyor olabilecek ya da yarın gelebilecek ve benim hiç mi hiç haberimin olmadığı şeyler olabilir. Ancak göklerdeki Babaları için, Babamız için durum tamamıyla farklıdır. Hakkımızda her şeyi, bugün nerede olduğumuzu ve yarın nerede olacağımızı, içimizi ve dışımızı tamamıyla bilmektedir. Her ihtiyacı görür.

Buna bir de, O’nun ihtiyaçlarımızı karşılamaya duyduğu büyük istekliliği ekleyin. Matta 6:30’daki “çok daha” vurgusunu hatırlayın: “Bugün var olup yarın ocağa atılacak olan kır otunu böyle giydiren Tanrı’nın sizi de giydireceği çok daha kesin değil mi?

Buna bir de, istek duyduğu şeyi yapmak için sahip olduğu mutlak gücü ekleyin (her saat, dünya genelinde milyarlarca kuşu doyurur, bkz. Matta 6:26).

Sonra da gelin, İsa’nın bizim ihtiyaçlarımızı karşılayacağı vaadine hep birlikte güvenelim. İsa şu sözleriyle, sizi bunu yapmaya çağırmaktadır: “Göksel Babanız bütün bunlara gereksinmeniz olduğunu bilir.”

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın