Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Bağışlama Döngüsü

Bağışlama Döngüsü

88 kez okundu.

“Günahlarımızı bağışla. Çünkü biz de bize karşı suç işleyen herkesi bağışlıyoruz. Ayartılmamıza izin verme.” (Luka 11:4)

Önce kim kimi affetmektedir?

  • Bir yandan, İsa şöyle diyor: “Günahlarımızı bağışla. Çünkü biz de bize karşı suç işleyen herkesi bağışlıyoruz.” (Luka 11:4)
  • Diğer bir yandan, Pavlus şöyle diyor: “Rab’bin sizi bağışladığı gibi, siz de birbirinizi bağışlayın.” (Koloseliler 3:13)

İsa, “çünkü biz de … bağışlıyoruz” diye bize Baba’ya bağışlayışı için dua etmeyi öğretirken, bağışlama konusunda atılan ilk adımın bizden geldiğini kastetmiyor. Bundan ziyade, gidişat şu şekildedir: Tanrı, Mesih’e iman ettiğimiz zaman bizi bağışladı (Elçilerin İşleri 10:43). Sonrasında, yürek kırıcı, sevinç, şükran ve umut dolu olan bu bağışlanma deneyiminden yola çıkarak, biz de başkalarını bağışlarız.

Bağışlayıcı Ruh

Bu bağışlayıcı ruh, bağışlanma deneyimimizin gerçek ve kurtaran bir deneyim olduğunu ortaya koymaktadır. Yani, başkalarını bağışlıyor olmamız imanımızın olduğunu, Mesih’le bir ve paydaş olduğumuzu, lütufkâr ve alçakgönüllü olan Kutsal Ruh’la dolu olduğumuzu gösterir.

Ama hâlâ günah işlemekteyiz (1. Yuhanna 1:8, 10). Dolayısıyla Mesih’in bizdeki işleyişinin yaşamlarımızda gözle görülür bir şekilde tazelenmesi için, Tanrı’ya hâlâ dönmekteyiz. Eğer içimizde merhametsiz, bağışlamayan bir ruha yer veriyorsak, bunu güvenle yapamayız. (Matta 18:23-35’teki acımasız köle benzetmesini hatırlayın. Bu köle kendi 10 milyon dolarlık borcu bağışlanırken, kendisine 10 dolar borcu olan köle arkadaşının borcunu bağışlamayı reddetti. Kralın merhametinin onda hiçbir fark yaratmamış olduğunu, kendi merhametsiz ruhuyla göstermiş oldu.) 

İsa bize öğrettiği şu duayla, bizi bu akılsızlığa düşmekten korumaktadır: “Günahlarımızı bağışla. Çünkü biz de bize karşı suç işleyen herkesi bağışlıyoruz” (Luka 11:4). İsa’nın biz bağışladığımız için bağışlanmayı dilememizi söylemesinin sebebi budur. Bu şunu söylemek gibidir: “Baba, Mesih tarafından satın alınan bu merhameti bana sunmaya devam et. Çünkü ben bu merhametle bağışlandım ve intikamı bırakıyor, bana sunmuş olduklarını da başkalarına sunuyorum.”

Duam bugün Rab’bin bağışlamasını yeniden, tazeliğiyle tanımanız ve bu lütfun yüreğinize akmasıyla birlikte sizin de başkalarını bağışlamanızdır. Lütfu tüm tatlılığıyla deneyimliyor olmak size güvence versin, öyle ki, İsa’nın kanıyla satın alınan o diri lütuf için Tanrı’ya koştuğunuzda, O’nun sizi bağışlanmış ve bağışlayan bir çocuğu olarak gördüğünden emin olasınız.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın