Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Gelin, Kuzu’ya Hayranlıkla Tapalım

Gelin, Kuzu’ya Hayranlıkla Tapalım

98 kez okundu.

Acı acı ağlamaya başladım. Çünkü tomarı açıp içine bakmaya layık kimse bulunamadı. (Vahiy 5:4)

Hiç dualarınızın, cennetin hoş kokuları olduğunu düşündünüz mü? Vahiy 5. bölümü okuduğumuzda böyle bir resim görüyor gibiyiz. Burada cennetteki yaşamın ufak bir resmi çiziliyor.

Vahiy 5. bölümde, her şeye gücü yeten Tanrı’yı tahtında, elinde bir tomarla görüyoruz. Tomar yedi mühürle mühürlenmiş. Tomarın açılabilmesi için, tüm mühürlerin kaldırılması gerekiyor.

Tomarın açılmasının, tarihin son günlerini tasvir ettiğini düşünüyorum ve yedi mührün açılmasıysa bizim bu son günlere ilerlerken karşılaşacağımız o geçiş sürecini yansıtıyor.

İlk başta, Yuhanna tomarı açıp içine bakmaya layık kimse bulunamadığı için acı acı ağlıyor (Vahiy 5:4). Ancak sonra, cennetteki ihtiyarlardan biri şöyle diyor: “Ağlama! İşte, Yahudaoymağından gelen Aslan, Davut’un Kökü galip geldi. Tomarı ve yedi mührünü O açacak” (Vahiy 5:5).

Çarmıhtaki ölümü sayesinde, İsa kurtuluş tarihinin geri kalan kısmını açmaya ve halkına bu tarih içerisinde zaferle öncülük etmeye hak kazanmıştır.

Aslan Bir Kuzu

Bir sonraki ayette, Aslan bir Kuzu olarak tasvir ediliyor: “Tahtın, dört yaratığın ve ihtiyarların ortasında, boğazlanmış gibi duran bir Kuzu gördüm” (Vahiy 5:6). Bu ifade, İsa’nın çarmıhtaki zaferini harika bir şekilde tasvir etmiyor mu? Boğazlanmış olsa da, yere serilmeyip ayakta duruyor!

Zafer sanki bir aslanın avını bir çırpıda parçalayıp yutması kadar kesin görünüyor ancak O’nun bu zaferi elde etme şekline baktığımızda, düşmanının O’nu bir kuzu gibi boğazlamasına izin vererek bu zaferi kazandığını görüyoruz!

Şimdiyse, Kuzu kurtuluş tarihinin tomarını Tanrı’nın elinden almaya ve onu açmaya layıktır. Bu öylesine haşmetli bir eylemdir ki, göklerin yirmi dört ihtiyarı (bir bakıma Tanrı’nın ibadet meclisi) Kuzu’nun önünde yüzüstü yere kapanarak O’na hayranlıkla tapıyorlar.

Peki buhur dolu olan altın tasların ne olduğunu biliyor musunuz? Vahiy 5:8, bunların “kutsalların duaları” olduğunu söylüyor. Bunun anlamı dualarımızın cennetin hoş kokuları, Tanrı’nın tahtının ve Kuzu’nun önündeki tatlı kokular olduğu değil midir?

Dualarımın bir araya getirilip saklandığını ve Mesih’e göklerde tekrar tekrar bir ibadet eylemi olarak arz edildiğini düşündüğümde, dua etme gücüm ve isteğim de şahsen katbekat artıyor.

Gelin, burada, göklerin altında hep birlikte Mesih’i övelim, onurlandıralım ve O’na hayranlıkla tapalım. Sonrasındaysa, cennetin ibadet meclisinin bunları tekrardan Mesih’e, boğazlanmış Kuzu’nun önünde hoş kokulu buhurlar olarak sunmasından ötürü iki kat daha fazla sevinç duyalım.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın