Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Şehvetle Savaşmıyorsanız

Şehvetle Savaşmıyorsanız

88 kez okundu.

Cana karşı savaşan benliğin tutkularından kaçının. Çünkü bu dünyada yabancı ve konuksunuz. (1. Petrus 2:11)

Bir gün bir adamı sürdürmekte olduğu zinayla yüzleştirirken, durumunu anlamaya çalıştım ve karısına dönmesi için ona yalvardım. Sonrasında şöyle dedim: “Açıkçası, İsa diyor ki, eğer bu günahla kendi gözünü çıkarıp atacak kadar büyük bir ciddiyetle savaşmıyorsan, cehenneme gidecek ve orada sonsuza dek acı çekeceksin.”

Hristiyan olduğunu söyleyen biri olarak, sanki bunu hayatında ilk defa duymuşçasına bana inanamayan gözlerle baktı ve şöyle dedi: “Yani sen bir kişinin kurtuluşunu kaybedebileceğini mi kastediyorsun?”

Bu şekilde, bizzat yaşadığım tecrübelerle tekrar tekrar gördüm ki, Hristiyan olduğu söyleyen bir sürü insan var ve bu insanların kurtuluş görüşü gerçek yaşamdan bağımsız, Kutsal Kitap’ın tehditlerini boşa sayar nitelikte ve Hristiyan olduğunu iddia eden günah içerisindeki kişiyi Kutsal Yazılar’ın uyarılarının erişemeyeceği bir pozisyona sokmakta. Hristiyan yaşamına ilişkin böyle bir görüşün, yıkıma giden geniş yoldaki birçok kişi için teselli edici olduğuna inanıyorum (Matta 7:13).

Günahla Barış İmzalanmaz

İsa, eğer şehvetle savaşmıyorsanız, cennete de gitmeyeceğinizi söylemiştir. “Eğer sağ gözün günah işlemene neden olursa, onu çıkar at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, bütün vücudunun cehenneme atılmasından iyidir” (Matta 5:29). Mesele gerçek Hristiyanların her cephede her zaman başarılı oldukları değil. Mesele bizim tam bir kararlılıkla savaşıyor olmamızdır, kusursuz bir şekilde başarı gösteriyor olmamız değil. Günahla barış imzalamayız. Ona karşı savaş açarız.

Durum dünyanın binlerce uzun menzilli toplarla havaya uçurulmasından, teröristlerin şehrinizi bombalamasından, küresel ısınmanın buzulları eritmesinden veya AIDS hastalığının toplumları silip sürümesinden daha ciddidir. Tüm bu felaketler yalnızca bedeni öldürebilir. Ama eğer şehvetle savaşmıyorsak, ruhlarımızı kaybederiz. Sonsuza dek.

Petrus bedenin tutkularının cana karşı savaş açtığını söylemektedir (1. Petrus 2:11). Bu savaşta durum, herhangi bir dünya savaşında veya terör saldırısında olduğundan çok daha ciddidir. Pavlus “fuhşu, pisliği, şehveti, kötü arzuları ve putperestlikle eş olan açgözlülüğü” sıralamış ve “bunlar yüzünden Tanrı’nın gazabı söz dinlemeyenlerin üzerine geliyor” demiştir (Koloseliler 3:5-6). Tanrı’nın gazabıysa dünyadaki tüm toplumların toplu gazabından çok daha korkunçtur.

Tanrı kendi canlarımızı ve başkalarının canlarını ciddiye almamız ve savaşı sürdürmemiz için bize lütuf versin. 

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın