Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Hizmet – Yaşamdan Daha Önemli

Hizmet – Yaşamdan Daha Önemli

95 kez okundu.

“Canımı hiç önemsemiyorum, ona değer vermiyorum. Yeter ki yarışı bitireyim ve Rab İsa’dan aldığım görevi, Tanrı’nın lütfunu bildiren Müjde’ye tanıklık etme görevini tamamlayayım.” (Elçilerin İşleri 20:24)

Yeni Antlaşma’ye göre, “hizmet” tüm Hristiyanların yaptığı şeydir. Efesliler 4:11-12’ye göre, pastörler diğer kutsalları hizmet eylemi için donatmak üzere görevlidirler. Ancak hizmeti gerçekleştiren kişiler sıradan Hristiyanlardır.

Hristiyanlar farklı olduğu gibi, hizmetin niteliği de farklılaşmaktadır. Bu ihtiyarlık ya da diyakonluk gibi özel bir kilise görevi değildir; Mesih’i fazlasıyla önemsemeye ve diğer insanların ihtiyaçlarını karşılamaya adanmış bir yaşam tarzıdır.

Bu, “herkese, özellikle iman ailesinin üyelerine iyilik yapalım” demektir (Galatyalılar 6:10). İster bankacı ister tuğlacı olalım, bunun anlamı Tanrı’nın yüceliği için diğer insanların imanını ve kutsallığını ilerletmeyi hedeflediğimizdir.

Hizmetinizi yerine getirmeniz, hayatta kalmaktan çok daha önemlidir. Yaşamlarını ciddi bir adanmışlıkla geçiren insanları izlemeyi bu denli ilham verici yapan şey, bu gerçeğe sağlam bir şekilde inanmalarıdır. Bu kişilerin çoğu Pavlus’un Elçilerin İşleri 20:24’teki kendi hizmet bahsine benzer şekilde konuşurlar: “Canımı hiç önemsemiyorum, ona değer vermiyorum. Yeter ki yarışı bitireyim ve Rab İsa’dan aldığım görevi, Tanrı’nın lütfunu bildiren Müjde’ye tanıklık etme görevini tamamlayayım.” Tanrı’nın bize verdiği hizmeti gerçekleştirmek, yaşamdan daha önemlidir.

Hizmetinizi gerçekleştirmek için canınızı kurtarmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Aksine, canınızı kaybetme şekliniz hizmetinizin zirve noktası olabilir. Nitekim İsa için, daha otuzlu yaşlarında böyle olmuştu.

Hizmetimizi devam ettirmemiz için hayatta kalmamız gerektiği konusunda korkuya kapılmamıza gerek yok. Hizmetimiz için tayin edilen zamanı yalnızca Tanrı bilmektedir. Ölümümüzün hizmetimizi bozmak yerine son hizmet eylemimiz olacağı zamana Tanrı karar vermektedir.

Henry Martyn şöyle derken haklıydı: “Eğer Tanrı’nın yapmamı istediği işler varsa, ölemem.” Bir başka deyişle, işim tamamlanana dek ölümsüzüm. Bu yüzden de, hizmet yaşamdan daha önemlidir.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın