Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » İsa, Güneş Işığı Gibidir

İsa, Güneş Işığı Gibidir

124 kez okundu.

Oğul, Tanrı yüceliğinin parıltısı, O’nun varlığının öz görünümüdür. (İbraniler 1:3)

İsa’nın Tanrı’yla ilişkisi, parıltının görkemle olan veya Güneş ışınlarının Güneş’le olan ilişkisi gibidir.

Unutmayın ki, Tanrı’yla doğal şeyler arasında kurulan her benzetme kusurludur ve çok ileri giderseniz, çarpıtmalarla sonuçlanır. Yine de, örnek olarak şunlara bakalım:

1. Güneş’in, parıltı demetleri olmadan var olduğu bir zaman yoktur. Güneş ve parıltı demetleri birbirinden ayrılamaz. Parıltı, ezelden ebede görkemle birliktedir. Mesih de, ezelden ebede Baba Tanrı’yla birliktedir.

2. Parıltı, görkemin dışarıya parlayışıdır. Özünde, görkemden farklı değildir. Mesih de Baba’dan ayrı, ancak özde O’ndan farklı olmadan var olan Tanrı’dır.

3. Dolayısıyla, parıltı bir bakıma ezelden beri görkemden çıkmaktadır, yani yaratılmamıştır. Eğer Güneş ışığına Güneş enerjisiyle çalışan bir hesap makinesi koysanız, hesap makinesi üzerinde sayılar belirecektir. Belki bu sayıların Güneş tarafından yaratıldığını söyleyebilirdiniz ancak bu sayılar, Güneş’in olduğu şey değillerdir. Ama Güneş’in ışınları, Güneş’in bir uzantısıdırlar. İşte Mesih de, ezelde Baba’dan çıkmıştır ama yaratılmamıştır.

4. Güneş’i, Güneş ışınları aracılığıyla görmekteyiz. Baba Tanrı’yı da, İsa’yı görerek görmekteyiz. Güneş ışınları, Güneş’ten çıktıktan sonra Dünya’ya yaklaşık 8 dakika sonra varmaktadırlar ve gökyüzünde gördüğümüz o yuvarlak ateş topu Güneş’in bir görünümü, tamı tamına bir temsilidir. Bunun sebebi o ateş topunun Güneş’in bir çizimi olması değil, Güneş’in tüm parıltısıyla yansıyışı olmasıdır.

Ben de size bu yüce Kişi’yi sunmaktayım. Öyle ki, O’na güvenip, O’nu sevip, O’na tapınasınız. O diridir ve tüm gücü ve yetkisiyle Baba’nın sağında oturmaktadır. Bir gün büyük görkem içerisinde geri gelecektir. O, bu yüceler yücesi konuma sahiptir çünkü kendisi Oğul Tanrı, “Tanrı yüceliğinin parıltısı, O’nun varlığının öz görünümüdür.”

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın