Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Ölüm Provası

Ölüm Provası

57 kez okundu.

İnsanları bir düş gibi siler, süpürürsün. Sabah biten ot misali: sabah filizlenir, büyür; akşam solar, kurur… Bu yüzden günlerimizi saymayı bize öğret ki, bilgelik kazanalım. (Mezmurlar 90:5-6, 12)

Benim için bir yılın sonu, sanki yaşamımın sonu gibidir. 31 Aralık’taki saat 11:59’sa ölüm anım gibidir.

Yılın 365 günü sanki küçük bir insan ömrü gibidir. Bu son saatlerse, doktorun bana hastanede sonumun yakın olduğunu söylediği son günler gibi. Bu son saatlerde, bu yılın ömrü gözlerimiz önünden geçiyor ve şu kaçınılmaz soruyla yüzleşiyorum: Bu yılı iyi yaşadım mı? Adil Yargıç olan İsa Mesih bana, “Aferin, iyi ve güvenilir köle” diyecek mi (Matta 25:21)?

Yılımın bu şekilde sonlanıyor olmasından dolayı oldukça şanslı hissediyorum. Ayrıca yıl sonu sizin için de aynı anlamı taşısın diye dua ediyorum.

Şanslı hissetmemin sebebi, kendi ölümümle ilgili bir deneme sürümüne sahip olabilmenin büyük bir avantaj olması. Yaşamınızın son sahnesine hazırlanırken, yılda bir kez böyle bir prova oldukça faydalı oluyor. Faydalı oluyor çünkü 1 Ocak sabahında, birçoğumuz yepyeni bir yaşamın eşiğinde, en baştan başlayabildiğimiz bir şekilde yaşıyor olacağız.

Provaların en güzel yönü, bunların size nerelerde zayıf olduğunuzu, hazırlığınızın hangi noktalarında hata olduğunu göstermesidir.  Ayrıca provalar, gerçek seyircilerin önüne geçmeden önce size değişim imkânı tanır.

Tahmin ediyorum ki bazılarınız için, ölme düşüncesi öyle korkunç, karanlık, keder ve acı doludur ki, özellikle de tatil günleri söz konusu olduğunda, bu düşünceyi aklınızdan çıkarmak için elinizden geleni yapıyorsunuzdur. Bu çabanın bilgece olmadığını ve kendinize yazık ettiğinizi düşünüyorum. Şunu fark ettim ki, bu hayatta çok az şey, yaşamımı düzenli olarak ölümüm üzerinde düşünmek kadar derinden etkileyebiliyor.

Bilgeliği Kazanma

Yaşamınızı en iyi şekilde yaşayabilmeniz için gereken bilgeliği nasıl kazanırsınız? Mezmur yazarı cevap veriyor:

İnsanları bir düş gibi siler, süpürürsün. Sabah biten ot misali: sabah filizlenir, büyür; akşam solar, kurur… Bu yüzden günlerimizi saymayı bize öğret ki, bilgelik kazanalım. (Mezmurlar 90:5-6, 12)

Günlerinizi saymak, basitçe yaşamınızın kısa olduğunu ve ölümünüzün yakın olduğunu hatırlamak demektir. Büyük bilgelik, yani yaşamı bir devrim niteliğinde değiştiren bilgelik, düzenli olarak bu tür şeyler üzerinde düşünmekten gelir.

Pavlus’un kendi yaşamını değerlendirirken kullandığı başarı ölçütü, imanını koruyup korumadığıydı. “Yüce mücadeleyi sürdürdüm, yarışı bitirdim, imanı korudum. Bundan böyle doğruluk tacı benim için hazır duruyor. Adil yargıç olan Rab o gün bu tacı bana, yalnız bana değil, O’nun gelişini özlemle beklemiş olanların hepsine verecektir” (2. Timoteos 4:7-8). Bizim de bu yılın sonundaki sınavımız bu olsun.

Olur da geçen yılda imanımızı korumadığımızı fark edersek, tıpkı benim mutlu olduğum gibi, şunu bilerek mutlu olalım: Bu yıl sonu ölümü (muhtemelen) yalnızca bir prova ve önümüzdeki bir sonraki yılda, imanı koruyabileceğimiz yeni bir yaşam yatıyor.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın