Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » İman Edesiniz Diye

İman Edesiniz Diye

86 kez okundu.

İsa, öğrencilerinin önünde, bu kitapta yazılı olmayan başka birçok doğaüstü belirti gerçekleştirdi. Ne var ki yazılanlar, İsa’nın, Tanrı’nın Oğlu Mesih olduğuna iman edesiniz ve iman ederek O’nun adıyla yaşama kavuşasınız diye yazılmıştır. (Yuhanna 20:30-31)

Aramızda kilisede büyümüş ve imanımızın büyük doktrinlerini uykumuzda bile tekrar edebilecek olup, yine de Elçilerin İnanç Bildirgesi’nde esneyip uyuklayabilenlerimiz var ve yürekten hissediyorum ki, ezelde Baba’dan çıkan, Tanrı’nın görkemini yansıtan, O’nun görünümü olan, aracılığıyla her şeyin yaratıldığı ve güçlü Sözü’yle tüm evreni ayakta tutan Tanrı Oğlu’nunbizde tekrar huşu, korku ve hayret yaratması için bir şey yapılması gerekiyor.

Şu ana kadar yazılmış olan her türlü masalı, gizem-gerilim romanını, hayalet öyküsünü okuyabilirsiniz ve Tanrı Oğlu’nun beden alma hikâyesi kadar şaşırtıcı, ilginç, garip ve muhteşem olan başka bir şey bulamazsınız.

Ne kadar da ölüyüz! Senin görkemin ve hikâyen karşısında nasıl da duyarsız ve hissiziz, ey Tanrı! Kim bilir kaç kez tövbe edip şöyle demem gerekti: “Tanrım, insanların uydurduğu hikâyeler bende senin gerçek hikâyenden daha fazla duyguya, huşuya, hayrete, hayranlığa ve sevince neden olduğu için üzgünüm.”

Belki de günümüzün uzay filmleri en azından bize şu anlamda bir iyilik yapabiliyorlar: Sonsuz Tanrı’yı, Mesih’in kozmik görkemini ve Nasıralı İsa’da onlarla bizim aramızda olan canlı irtibatı düşünürken nadiren hissettiğimiz hayret, huşu ve şaşkınlık duygularını, aslında gerçekten hissedebiliyor olduğumuzu bize gösteriyor ve bizi alçaltıp tövbeye getirebiliyorlar.

“Bunun İçin Dünyaya Geldim.”

İsa “Bunun için dünyaya geldim” (Yuhanna 18:37) dediğinde, aslında bugüne dek okuduğunuz herhangi bir bilim kurguda geçen bir replik kadar çılgınca, garip ve ilginç bir şey söylemiştir.

Tüm yüreğimle, gerçekten şu şekilde dua ediyorum: Tanrı’nın Ruhu benim üzerime ve sizin üzerinize tüm şiddetiyle insin, Kutsal Ruh korkutucu bir biçimde yaşantıma nüfuz etsin ve Tanrı’nın hayal edilemez gerçekliğine beni uyandırsın.

Bu günlerin birinde, bir şimşek çakıp gökyüzünü güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar dolduracak ve İnsanoğlu güçlü melekleriyle birlikte bulutlarda alev içerisinde görünecek. Biz de O’nu açık bir biçimde göreceğiz ve korkudan ya da coşkun bir heyecandan kaynaklı olarak, titreyecek ve nasıl bunca süredir kafamızda öylesine evcil, zararsız bir Mesih’le yaşamımızı sürdürmeyi tercih ettiğimize hayret edeceğiz.

Bu şeyler –tüm Kutsal Kitap– iman edelim diye yazıldı. Bu mucize karşısında, İsa Mesih’in dünyaya gelen Tanrı Oğlu olduğu gerçeği karşısında şaşkına düşelim ve ayılalım diye yazıldı.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın