Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tanrı’nın Tarifi İmkânsız Armağanı

Tanrı’nın Tarifi İmkânsız Armağanı

65 kez okundu.

Biz Tanrı’nın düşmanlarıyken Oğlu’nun ölümü sayesinde O’nunla barıştıksa, barışmış olarak Oğlu’nun yaşamıyla kurtulacağımız çok daha kesindir. Yalnız bu kadar da değil, bizi şimdi Tanrı’yla barıştırmış olan Rabbimiz İsa Mesih aracılığıyla, Tanrı’nın kendisiyle de övünüyoruz. (Romalılar 5:10-11)

Tanrı’yla barışmaya nasıl kavuşuyor ve O’nunla nasıl övünüp seviniyoruz? İsa Mesih aracılığıyla. Bu da en azından şu anlama geliyor: Kutsal Kitap’taki İsa imajını –yani, İsa’nın Yeni Antlaşma’da resmedilen eylemlerini ve sözlerini– Tanrı’yla olan övüncümüzün temel unsuru hâline getiriyoruz. İçeriğinde Mesih olmadan Tanrı’yla övünmek, Mesih’i onurlandırmaz. Üstelik Mesih’in onurlandırılmadığı yerde, Tanrı da onurlandırılmamış olur.

2. Korintliler 4:4-6’da, Pavlus insanın tövbe ve imanla Mesih’e dönüşünü iki şekilde açıklıyor. 4. ayette bunun, “Tanrı’nın görünümü olan Mesih’in yüceliği”ni görmek olduğunu söylüyor. Devamındaki 6 ayetteyse bunun, “İsa Mesih’in yüzünde parlayan [Tanrı] yüceliği”ni görmek olduğunu söylüyor. Her iki durumda da, asıl noktayı görüyorsunuz. Tanrı görünümünde Mesih’e ve Mesih’in yüzünde de Tanrı’ya sahibiz.

Tanrı’yla övünüp sevinmek, İsa Mesih’te gördüğümüz ve bildiğimiz Tanrı’da övünüp sevinmektir. Bunu, Romalılar 5:5’in söylediği gibi, Tanrı sevgisinin yüreklerimize Kutsal Ruh aracılığıyla döküldüğü zaman tam olarak deneyimlemekteyiz. Bahsettiğimiz bu tatlı ve Ruh’la gelen Tanrı sevgisinin deneyimiyse, 6. ayetin tarihsel gerçekliği üzerinde düşündüğümüz zaman bize iletiliyor: “Biz daha çaresizken Mesih belirlenen zamanda tanrısızlar için öldü.”

İşte Doğuş’la ilgili olan nokta burası. Tanrı, Rab İsa Mesih’in ölümüyle yalnızca bizim barıştırılmamızı kazanmakla (Romalılar 5:10) ve bizim Rab İsa Mesih aracılığıyla bu barışmaya kavuşmamızı sağlamakla kalmadı; bizler şu anda bile Ruh sayesinde, Rab İsa Mesih aracılığıyla, bizzat Tanrı’nın kendisiyle de övünmekteyiz (Romalılar 5:11).

İsa, Tanrı’yla barışımızı satın aldı

İsa barıştırılmaya kavuşmamızı ve bu armağanı açmamızı mümkün kıldı. Ayrıca yine İsa, bizim tarifi imkânsız armağanımız olarak, bedendeki Tanrı olarak öne çıkıp parıldamakta ve Tanrı’yla doyasıya övünüp sevinmemizi sağlamaktadır.

Bu Doğuş Bayramı’nda İsa’ya bakın. Satın aldığı bu barıştırılmayı kabul edin. Bu armağanı açılmamış bir biçimde rafa kaldırmayın. Ayrıca onu açtığınızda, Tanrı’ya barıştırılma armağanının bizzat Tanrı’nın kendisi olduğunu unutmayın.

O’nunla övünüp sevinin. Zevkiniz O olsun. Hazineniz O olsun.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın