Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Bizi İçine Çeken Korku

Bizi İçine Çeken Korku

67 kez okundu.

“Korkmayın! Tanrı sizi denemek için geldi; Tanrı korkusu üzerinizde olsun, günah işlemeyesiniz diye.” (Mısır’dan Çıkış 20:20)

Bir adice işleyen ve bizi Tanrı’dan uzaklaştıran ve bir de tatlılıkla işleyen ve bizi Tanrı’ya yaklaştıran bir korku vardır. Musa, Mısır’dan Çıkış 20:20’de aynı ayet içerisinde insanları birine karşı uyarırken, bir diğerine çağırdı:

“Musa, ‘Korkmayın!’ diye karşılık verdi, ‘Tanrı sizi denemek için geldi; Tanrı korkusu üzerinizde olsun, günah işlemeyesiniz diye.’” Bu iyi türden olan korkunun en güzel örneğine, oğullarımdan biri bir Alman kurdunun gözlerinin içine baktığı zaman şahit oldum. Kilisemizden bir aileyi ziyarete gitmiştik. Oğlum Karsten o zaman yedi yaşlarındaydı.

Kocaman bir köpekleri vardı ve bu köpek yedi yaşındaki bir çocukla göz göze duruyordu.

Bu köpek arkadaş canlısıydı ve Karsten için de arkadaş edinmek hiç sorun değildi. Ama Karsten’i unuttuğumuz bir şeyi alıp getirmesi için arabaya geri gönderdiğimizde, koşmaya başladı ve köpek de onun arkasından hafif bir hırıltıyla hızlıca koşturmaya başladı. Elbette bu Karsten’i ürküttü. Ama köpeğin sahibi şöyle dedi: “Karsten, neden sadece yürümüyorsun? Köpek insanların kendisinden kaçmalarından hoşlanmıyor.”

Karsten köpeğe sarılırsa, köpek de arkadaş canlısı oluyor ve hatta yüzünü yalıyordu. Ama ondan kaçarsa, hırlıyor ve Karsten’i korkutuyordu.

Rab korkusu da bunun gibidir. Tanrı’nın kendi gücünün ve kutsallığının içimizde bir korku uyandırmasını istemesinin sebebi bizi kendisinden uzaklaştırmak değildir. Tanrı’dan korkmak demek, ilk başta yüce güvencemiz ve tatminimiz olan O’nu bırakmaktan korkmaktır.

Ya da başka bir şekilde söylemek gerekirse, imansızlıktan korkmamız gerekir. Tanrı’nın iyiliğine güvenmemekten korkun. Romalılar 11:20’nin ana fikri de bu değil midir zaten? “İmanla yerinde duruyorsun. Böbürlenme, kork!” Yani, korkmamız gereken şey inanmamaktır, imansızlıktır. Tanrı’dan uzaklaşmaktan korkun. Ama O’nunla yürür ve O’nun boynuna sarılırsak, O da sonsuza dek dostumuz ve koruyucumuz olacaktır.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın