Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tapınma

Tapınma

83 kez okundu.

“Oradan Beytel’in doğusundaki dağlık bölgeye doğru gitti. Çadırını batıdaki Beytel’le doğudaki Ay Kenti’nin arasına kurdu. Orada RAB’be bir sunak yapıp RAB’be yakardı.” (Yaratılış 12:8)

Tapınma, Tanrı’nın size verdiği en iyi şeyi O’na vermek demektir. Size verilen en iyi şeyi nasıl değerlendirdiğinize dikkat edin. Tanrı’dan ne zaman bir bereket alırsanız, sevginizi ifade eden bir armağan olarak bunu O’na geri verin.

Tanrı’nın huzurunda derin derin düşünmek için bekleyin ve kararlı bir tapınma eylemi olarak aldığınız bereketi O’na geri sunun. Eğer bereketleri tamamen kendinize saklayıp biriktirirseniz, tıpkı biriktirilen man ekmeğinin çürümesi gibi (bkz. Mısır’dan Çıkış 16:20) ruhsal olarak çürüyeceklerdir. Tanrı, ruhsal bir bereketi sadece kendiniz için saklamanıza asla izin vermez. Bereketler, diğer insanlara da bereket olabilmesi için Tanrı’ya geri sunulmalıdır.

Beytel, Tanrı’yla ilişki kurmanın bir simgesidir; Ay Kenti ise dün-yayı simgeler. Avram bu iki kent arasına “çadırını kurdu”. Tanrı için insanlara yaptığımız hizmetlerin değer kaybetmeden sürebilmesi, kendisiyle kurduğumuz ilişkinin, kendisiyle bir olduğumuz özel zamanların ne denli derin ve samimi oluşu ile açıklanabilir. Tapınmaya hızlı bir şekilde dalıp aynı hızla tapınmadan çıkmak her zaman yan-lıştır. Çünkü Tanrı’ya tapınmak için asla zaman sınırlamamız olma-malıdır.

Tapınma için ayrılmış özel günler tuzak olabilir ve Tanrı’yla her gün geçirmemiz gereken sessiz zamanın değerini alıp götürebilir. İşte bu yüzden dünyadaki günlerimiz ne kadar kargaşa dolu olsa da Onunla hiç bitmeyecek sessiz zamanlar geçirebileceğimiz yere “çadırımızı kurmalıyız”. Ruhsal yaşamın tapınma, bekleme ve çalışma adı altında üç farklı evresi yoktur. Ancak bazılarımız ruhsal kurbağalar gibi tapınmadan beklemeye, beklemeden çalışmaya atlar durur.

Tanrı’nın fikri bu üçünün de beraber işlemesidir. Rabbimizin hayatında bu üçü beraber işlemekteydi hatta mükemmel bir uyum içerisinde görülmekteydi. Bu, geliştirilmesi gereken bir disiplindir; bir gecede olacak bir şey değil.

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bir yanıt yazın