Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Savaşçı Sözler

Savaşçı Sözler

99 kez okundu.

“Korkma, çünkü ben seninleyim; yılma, çünkü Tanrın benim. Seni güçlendireceğim. Evet, sana yardım edeceğim. Zafer kazanan sağ elimle sana destek olacağım.” (Yeşaya 41:10)

Yeni bir riskli macera veya toplantı konusunda kaygıya düştüğümde, imansızlığıma karşı kişisel olarak en sık kullandığım vaatlerden biriyle savaşıyorum: Yeşaya 41:10.

Eğitimim için üç yıllığına Almanya’ya gittiğim gün, babam beni uzaklardaki New York’tan aradı ve bana telefonda bu ayetteki vaadi iletti. O üç yıllık süre boyunca, muazzam ölçüde stresli olduğum zamanları atlatabilmek adına kendime bu ayeti yüzlerce kez tekrarlamışımdır.

Zihnim sakinleşip boş vitese geçtiğinde, gelen motor sesi Yeşaya 41:10 oluyor. Bu ayeti seviyorum.

Elbette, iman cephaneliğimdeki tek hançer bu değil.

Hizmetimin işe yaramaz ve boş olduğu kaygısına düştüğümde, imansızlığa karşı Yeşaya 55:11’in vaadiyle savaşıyorum. “Ağzımdan çıkan söz de öyle olacaktır. Bana boş dönmeyecek, istemimi yerine getirecek, yapması için onu gönderdiğim işi başaracaktır.”

İşimi yapmak için çok zayıf olduğum kaygısına düştüğümde, imansızlığa karşı şu vaatle savaşıyorum: “Lütfum sana yeter. Çünkü gücüm, güçsüzlükte tamamlanır” (2. Korintliler 12:9).

Geleceğe ilişkin alacağım kararlar konusunda kaygıya düştüğümde, imansızlığa karşı şu vaatle savaşıyorum: “Eğiteceğim seni; gideceğin yolu göstereceğim, öğüt vereceğim sana. Gözüm sendedir” (Mezmurlar 32:8).

Düşmanlarla yüzleşme konusunda kaygıya düştüğümde, imansızlığa karşı şu vaatle savaşıyorum: “Tanrı bizden yanaysa, kim bize karşı olabilir?” (Romalılar 8:31).

Sevdiklerimin iyiliği konusunda kaygıya düştüğümde, imansızlığa karşı şu vaatle savaşıyorum: Eğer kötü biri olarak ben, çocuklarıma iyi şeyler sunmayı biliyorsam, “göklerdeki Babanız’ın, kendisinden dileyenlere güzel armağanlar vereceği çok daha kesin değil mi?” (Matta 7:11).

Dolayısıyla, her durumda şüphesiz, imansızlığa Kutsal Kitap’taki her bir vaadi kullanarak savaşın. Ancak temelde özel bir silaha sahip olmak faydalıdır. Benim için, bu silah Yeşaya 41:10 oldu: “Korkma, çünkü ben seninleyim; yılma, çünkü Tanrın benim. Seni güçlendireceğim. Evet, sana yardım edeceğim. Zafer kazanan sağ elimle sana destek olacağım.” Değerli, çok değerli bir vaat!

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın