Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Şehvetle Savaşma Stratejileri

Şehvetle Savaşma Stratejileri

85 kez okundu.

Şehvetle savaşmak için test edilmiş ve onaylanmış altı strateji vardır. Burada hem kadınları hem de erkekleri düşünüyorum. Erkekler için durum barizdir. Cinsel görüntülere bakma yönünde görsel ayartı bombardımanıyla derhal ve sürekli olarak savaşılması gerekmektedir. Kadınlar için durum biraz daha belirsizdir. Ama eğer sınırları yemeğe, fiziğimize veya ilişki hayallerine kadar genişletecek olursak, sorun yine aynı ölçüde büyüktür. “Şehvet” derken, cinsel uygunsuzluklara götüren her türlü düşünce, hayal ve arzudan bahsediyorum. Burada, yanlış arzularla olan savaşta kullanılacak bir grup stratejiden bahsettim. Baş harflerini kullanarak, bu stratejileri KHDTZY olarak sıraladım.

K – Kaçının: İçinizde uygunsuz arzular doğuran her türlü görüntüden ve durumdan, mümkün ve makul olduğu kadar kaçının.

“Mümkün ve makul” diyorum çünkü bazı ayartıya maruz kalma durumları kaçınılmazdır. “Uygunsuz arzu” diyorum çünkü seks, yiyecek ve aileye duyulan her arzu kötü değildir. Bunların ne zaman uygunsuz, ne zaman yararsız ve ne zaman bizi köleliğe götürmek üzere olduğunu biliyoruz. Zayıflıklarımızı ve onları neyin tetiklediğini biliyoruz. “Kaçınmak” bir Kutsal Kitap stratejisidir. “Gençlik arzularından kaç. Temiz yürekle Rab’be yakaranlarla birlikte doğruluğun, imanın, sevginin ve esenliğin ardından koş” (2. Timoteos 2:22). “Rab İsa Mesih’i kuşanın. Benliğinizin tutkularına uymayı düşünmeyin” (Romalılar 13:14).

H – Hayır deyin: Her şehvetli düşünceye beş saniye içerisinde “Hayır” deyin.

Ve bunu İsa Mesih’in yetkisiyle söyleyin. “İsa’nın adıyla, HAYIR!” Beş saniyeden daha fazla zamanınız yok. Karşı koymadan biraz daha zaman geçiredurun ve kendisini neredeyse itilmesi mümkün olmayan bir güçle size gösterecektir. Cesaretiniz varsa, yüksek sesle söyleyin. Çetin ve savaşçı olun. John Owen’ın söylediği gibi, “Günahı öldürüyor olun, yoksa o sizi öldürmeye geçer.” Hızlıca saldırın ve şiddetle saldırın. “İblis’e karşı direnin, sizden kaçacaktır” (Yakup 4:7).

D – Döndürmek: Zihninizi daha üstün tatmin kaynağınız olarak Mesih’e cebren döndürün.

“Hayır” demek yetmez. Savunmadan saldırıya geçmeniz gerekir. Ateşe ateşle karşılık verin. Günahın vaatlerine karşı Mesih’in vaatleriyle savaşın. Kutsal Kitap, şehveti “aldatıcı tutkular” olarak adlandırıyor. Şehvet yalan söyler. Verebileceğinden daha fazlasını vaat eder. Kutsal Kitap bu duyguları “bilgisiz olduğunuz geçmiş zamandaki tutkular” olarak adlandırıyor. Yalnızca ahmaklar (bilgisizler) bunlara teslim olur. “Kesimevine götürülen öküz gibi, hemen izledi onu delikanlı” (Süleyman’ın Özdeyişleri 7:22). Aldatıcılık, gerçekle mağlup edilir. Bilgisizlik, bilgiyle mağlup edilir. Bunun yüce gerçek ve güzel bilgi olması gerekir. Bu nedenle Seeing and Savoring Jesus Christ (İsa Mesih’i Görmek ve O’nun Tadına Varmak) adlı kitabı yazdım. Zihinlerimizi İsa’nın daha üstün olan vaatleriyle ve zevkleriyle doldurmamız gerekir. Sonrasında, “HAYIR!” dedikten hemen sonra onlara dönmemiz gerekir.

T – Tutun: Diğer görüntüleri zihninizden defedene kadar, Mesih’in vaadini ve zevkini aklınızda sıkıca tutun.

Gözlerinizi İsa’ya dikin (bkz. İbraniler 12:2). Birçok kişi burada afallıyor. Çok çabuk vazgeçiyorlar. Şöyle diyorlar: “Defetmeye çalıştım ama işe yaramadı.” Bense şöyle soruyorum: “Ne kadar uzun süre denedin? Zihnini ne kadar zorladın?” Zihin bir kastır. Hararetle birlikte, onu bükebilirsiniz. Egemenliği şiddetle alın (Matta 11:12). Gaddar olun. Mesih’in vaadini gözlerinizin önünde tutun. Tutun. Tutun! Sakın bırakmayın! Tutmaya devam edin! Daha ne kadar mı? Ne kadar gerekiyorsa. Savaşın! Mesih uğruna, kazanana kadar savaşın! Eğer elektrikli bir garaj kapısı çocuğunuzu ezmek üzere olsa, onu tüm gücünüzle tutar, yardım için bağırır ve tutar, tutar, tutar ve daha tutardınız.

Z – Zevk alın: Daha üstün bir tatmin kaynağından zevk alın.

Mesih’te zevk bulabilmek için gereken duyuları çalıştırın. Şehvetin birçoklarına hâkim olmasının sebebi, Mesih’in onlarda çok az bir cazibesinin olmasıdır. Mesih’te pek az bir zevk bulduğumuz için, aldatıcılığa kapılırız. “Benim karakterim bu değil” demeyin. İçinizde İsa’ya yönelik duygular uyandırmak için hangi adımları attınız? Sevinç uğruna savaştınız mı? Kaderci olmayın. Tüm yüreğinizle, seksten, şekerden veya başka her şeyden daha çok Mesih’e değer vermek üzere yaratıldınız. Eğer İsa size pek tat vermiyorsa, O’na karşı savaşan zevkler galip gelecektir. Sahip olmadığınız tatmin için Tanrı’ya yakarın: “Sabah bizi sevginle doyur; ömrümüz boyunca sevinçle haykıralım” (Mezmurlar 90:14). Sonrasında, O’nu tüm gerçek karakteriyle görene dek, evrendeki en ihtişamlı Kişi’ye bakın, bakın ve bakın.

Y – Yönelin: Başıboşluktan ve diğer sakıncalı davranışlardan uzaklaşın ve faydalı bir aktiviteye yönelin.

Şehvet, boş vaktin bahçesinde hızlı büyür. Yapacak iyi bir iş bulun ve onu tüm gücünüzle yapın. “Gayretiniz eksilmesin. Ruhta ateşli olun. Rab’be kulluk edin” (Romalılar 12:11). “Dayanın, sarsılmayın, Rab’bin işinde her zaman gayretli olun” (1. Korintliler 15:58). Yaptığınız işte gayretli olun. Kalkın ve bir şey yapın. Odayı silin. Çivi çakın. Mektup yazın. Musluğu tamir edin. Üstelik bunları İsa için yapın. Bir şeyleri idare etmek ve meydana getirmek için yaratıldınız. Mesih sizi “iyilik etmekte gayretli bir halk yapmak üzere” öldü (Titus 2:14). Aldatıcı şehveti sökün ve yerine iyi işlere yönelik bir tutku koyun.

Yazar: JOHN PIPER

Bir yanıt yazın