Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Bir Kez Daha Bakın ve Kendinizi Adayın

Bir Kez Daha Bakın ve Kendinizi Adayın

86 kez okundu.

”Kır otunu böyle giydiren Tanrı’nın sizi de giydireceği çok daha kesin değil mi…?” (Matta 6:30

İsa’nın yalın ifadeleri bizim için her zaman birer bulmaca gibidir, çünkü kolay anlaşılır varlıklar değiliz. Nasıl İsa’nın sadeliğine erişip O’nu anlayabiliriz? O’nun Ruhu’nu alarak, O’nu tanıyarak, O’na dayanarak ve O, sözünün gerçeğini bize açtıkça, O’na itaat ederek yaşam inanılmaz bir sadeliğe kavuşacaktır. İsa, eğer Tanrı’yla doğru bir ilişki sürdürüyorsak, “kır otunu böyle giydiren Tanrı’nın” bizi de nasıl giydireceğini düşünmemizi istiyor. Tanrı’yla paydaşlığımızı kaybetmemize her zaman sebep, İsa Mesih’ten daha çok şey bilme saygısızlığına kapılmamızdandır. Göksel Babamız’ın “çok daha” değerli sözünü unuturken, “bu dünyanın kaygılarının” (Matta 13:22) aklımızı kurcalamasına izin verdik.

“Gökte uçan kuşlara bakın” (6:26). Yaptıkları tek şey, Tanrı’nın onların içine koymuş olduğu içgüdüye bağlı kalmaktır ve Tanrı onları gözetir. İsa dedi ki, eğer O’nunla doğru bir ilişkimiz olursa ve içimizde O’nun Ruhu’na boyun eğersek, o zaman Tanrı sizin de “tek bir tel saçınızla” ilgilenecek.

“Kırın zambaklarının nasıl büyüdüğüne bakın” (6:28). Nereye düşerlerse orada büyürler. Çoğumuz Tanrı’nın bizi diktiği yerde büyümeyi reddediyoruz. Böylece hiçbir yerde köklenemiyoruz. İsa, eğer Tanrı’nın içimizdeki yaşamına itaat edersek, O bizim diğer bütün ihtiyaçlarımızla il­gileneceğini söyledi. İsa Mesih bize yalan mı söylüyor? O’nun vaat ettiği “çok daha” giydireceği sözünü deneyim ediyor muyuz? Eğer bunu deneyim etmiyorsak, sebebi Tanrı’nın bize verdiği yaşama itaat etmediğimizden ve akıllarımızı karmaşık düşüncelerle ve endişelerle meşgul etmemizdendir.

O’na kulluk etmeye tam olarak yoğunlaşmamız gerekirken Tanrı’ya anlamsız sorular sorarak ne kadar da çok vakit harcıyoruz? Kendimizi Tanrı’ya adamak, Tanrı’nın görevlendirdiği şeyler haricindeki her şeyden kendimizi sürekli olarak ayırmaktır. Tek bir seferde olup bitecek bir eylem değildir bu, sürekli devam eden bir süreçtir. Hayatımın her gününde kendimi sürekli olarak Tanrı’ya adıyor muyum ve O’na bakıyor muyum?

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın