Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » İtaatin İkilemi

İtaatin İkilemi

73 kez okundu.

”Gördüğü görümü Eli’ye söylemekten çekiniyordu.” (1.Samuel 3:15)

Tanrı bize hiçbir zaman çarpıcı yollarla konuşmaz, yanlış anlaşılması kolay şekillerde konuşur. Böyle zamanlarda biz de düşünürüz, “Duyduğum gerçekten Tanrı’nın sesi mi, değil mi?” Yeşaya diyor ki, “RAB beni…şiddetle uyararak…dedi” (Yeşaya 8:11), yani şartların yarattığı baskıyla uyardı. Tanrı’nın egemen eli olmadan hayatlarımıza hiçbir şey dokunmaz. O’nun elinin işlemekte olduğunun farkında mıyız, yoksa olayları sıradan olaylar olarak mı görüyoruz?

“Konuş RAB” (1.Samuel 3:9) deme alışkanlığını kazanın. Hayat böyle daha dokunaklı olacaktır. Şartlar üzerinizde baskı kurduğunda “Konuş RAB” deyin ve dinlemek için zaman ayırın. Yola getirilmek aslında bir terbiye etme aracı olmaktan daha ötedir. Yola getirilmek, benim “Konuş RAB” deme noktasına getirilmem için vardır. Tanrı’nın geçmişte size konuştuğu bir zamanı hatırlayın. Söylediklerini anımsıyor musunuz? Luka 11:13 müydü yoksa 1.Selanikliler 5:23 mü? Dinledikçe kulaklarımız daha bir hassasiyet kazanacak ve İsa gibi Tanrı’yı sürekli olarak işiteceğiz.

Kendi hayatımdaki “Eli”ye Tanrı’nın bana gösterdiklerini söylemeli miyim? İşte itaat ikileminin bizi sarstığı nokta budur. Tanıdığım en iyi insanları temsil eden “ ‘Eli’yi korumalıyım” düşüncesiyle ve kendimizi bir tanrı gibi görerek Tanrı’ya itaatsizlik ediyoruz. Tanrı, Samuel’den Eli’ye bir şey söylemesini istemedi – buna kendisi karar vermeliydi. Tanrı’nın sizin için bildirdiği mesaj, sizin hayatınızdaki “Eli”yi üzebilir fakat başka birisinin yaşamında gerçekleşecek acıyı engelleme çabanız Tanrı’yla sizin aranızda bir engel olacaktır. Birinin sağ elinin kesilmesini veya sağ gözünün çıkarılmasını (bkz. Matta 5:29-30) engellemek kendi aldığınız bir risktir.

Tanrı’nın sizden karar vermenizi istediği bir şey hakkında asla başka bir kişiden öğüt dilemeyin. Öğüt ararsanız çoğu zaman Şeytan’ın tarafında olursunuz. “…hemen insanlara danışmadım…” (Galatyalılar 1:16).

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın