Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Duanın Birinci Önceliği

Duanın Birinci Önceliği

93 kez okundu.

“Bunun için siz şöyle dua edin: ‘Göklerdeki Babamız, adın kutsal kılınsın.’ ” (Matta 6:9)

Rab’bin Duası’nda, İsa bize duadaki birinci önceliğin, göksel Babamız’ın kendi adının kutsal kılınmasını sağlaması olduğunu öğretmektedir. Bizde. Kilisede. Dünyada. Her yerde.

Dikkat edin, bu bir rica, bir istektir. Bir beyan ya da bir tezahürat değil. Bu bir övgü ifadesi değil, bir rica ifadesidir. Ben yıllarca Rab’binDuası’nı, sanki dua şu şekilde övgülerle başlıyormuş gibi yanlış okudum: “Övgüler olsun Tanrı’ya, Rab’bin adı kutsaldır, uludur ve onurludur!” Ancak bu bir tezahürat değil. Bu bir yakarış. Tanrı’ya kendi adının kutsal kılındığından emin olması için sunulan bir istek.

Bu, İsa’nın bize hasadın Rabbi’ne işçi göndermesi için dua etmemizi söylediği Matta 9:8’deki metne benzemektedir. İşçiler olarak bizim, çiftliği bizden çok daha iyi bilen çiftlik sahibine daha çok işçi göndermesi için istekte bulunmamızın gerekmesi, beni her zaman şaşırtmıştır.

Ancak burada, Rab’binDuası’ndaki durum da aynı değil midir? İsa bizlere, kendi adının onuru için sınırsız ölçüde kıskançlık duyan Tanrı’ya, kendi adının yüceltilmesini, yani en üstün değere sahip ad olarak onurlandırılmasını, ona saygı duyulmasını ve onun yüceltilmesini sağlaması için istekte bulunmamızı söylüyor.

Bu bizim için şaşırtıcı bir şey olabilir ama burada olan şey budur ve bize burada iki şey öğretilmektedir.

1. Dua, Tanrı’yı isteksiz olduğu şeyleri yapmak üzere harekete geçirmemektedir. O, kesinlikle kendi adının kutsal kılınmasını istemektedir. O’nun için bundan daha büyük bir öncelik yoktur. Ama O’na bu konuda yine de dilekte bulunmamız gerekmektedir.

2. Dua, Tanrı’nın bizim önceliklerimizi kendi öncelikleriyle aynı hizaya getirme şeklidir. Tanrı bizim dualarımız O’nun amaçlarından meydana geldiğinde, bizim dualarımızdan harika şeyler meydana getirmek istemektedir.

Yüreğinizi Tanrı’nın kendi adını kutsal kılma yönündeki kıskançlığıyla aynı hizaya getirin ve böylece, büyük bir etkiyle dua edeceksinizdir. İlk ve en belirleyici olan duanız Tanrı’nın adının yüceliği için olsun ve böylece dualarınız, Tanrı’nın kendi adı için duyduğu kıskançlıktan güç bulacaktır.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın