Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Lütfu Yücelten İman

Lütfu Yücelten İman

92 kez okundu.

Tanrı’nın lütfunu geçersiz saymış değilim. (Galatyalılar 2:21)

Sahilde ters bir dip akıntısının içerisinde ayağım yerden kesildiğinde, aniden okyanusun ortasına doğru sürüklenecekmişim gibi hissettim.

Dehşet verici bir şeydi. Kendimi toparlamaya ve yüzeye çıkış yolunu bulmaya çalışıyordum. Ama ayağımı yere basamadım ve o anki akıntı yüzmeyi çok zorlaştırıyordu. Ayrıca iyi bir yüzücü de değildim zaten.

O panik halimde yalnızca tek bir şey düşünüyordum: Biri bana yardım edecek miydi? Ama suyun dibinden kimseye seslenemezdim bile.

Babamın beni kolumdan güçlü bir pense gibi tutuşunu hissettiğimde, dünyalar benim oldu. Onun beni kontrol altına alan gücüne kendimi tümüyle bıraktım. Onun isteğiyle tutulmaktan zevk duydum. Direnç göstermedim.

İşler sanki sarpa sarmamış ya da sanki kendi gücümle onun koluna destek çıkmalıymışım gibi şeyler hiç aklımdan bile geçmedi. Tek düşündüğüm şey şuydu: Evet! Sana ihtiyacım var! Teşekkür ederim! Gücünü seviyorum! Harekete geçmeni seviyorum! Tutuşunu seviyorum! Sen müthişsin!

Teslimiyet dolu böylesi bir sevgi ruhu içerisinde, insan övünemez. Bu teslimiyet dolu sevgiye ben “iman” diyorum. Babam da o noktada Tanrı’nın, benim suyun altında can havliyle ihtiyaç duyduğum o gelecek lütfunun vücut bulmuş haliydi. Lütfu yücelten iman budur.

Hristiyan yaşamını nasıl sürdürmemiz gerektiği üzerine düşünürken, aklımızdaki en baş düşünce şu olmalıdır: Tanrı’nın lütfunu geçersiz saymak yerine, bu lütfu nasıl yüceltebilirim? Pavlus, Galatyalılar 2:20-21’de bu soruyu cevaplıyor: “Mesih’le birlikte çarmıha gerildim. Artık ben yaşamıyorum, Mesih bende yaşıyor. Şimdi bedende sürdürdüğüm yaşamı, beni seven ve benim için kendini feda eden Tanrı Oğlu’na imanla sürdürüyorum. Tanrı’nın lütfunu geçersiz saymış değilim.”

Yaşamı neden Tanrı’nın lütfunu geçersiz saymış değil? Çünkü yaşamını Tanrı’nın Oğlu’na imanla sürdürüyor. İman tüm dikkati lütfa verir ve onu geçersiz saymaktansa, onu yüceltir.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın