Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Tanrı’yı Sevmenin Anlamı

Tanrı’yı Sevmenin Anlamı

91 kez okundu.

Ey Tanrı, sensin benim Tanrım; seni çok özlüyorum; canım sana susamış; kurak, yorucu, susuz bir diyarda, bütün varlığımla seni arıyorum. Kutsal yerde baktım sana, gücünü, görkemini görmek için. (Mezmurlar 63:1-2)

Yalnızca Tanrı, Davut’taki gibi bir yüreği tatmin edebilir Davut da Tanrı’nın yüreğine göre olan bir adamdı. Hepimiz böyle olmak için yaratıldık.

Tanrı’yı sevmenin özünde yatan şey, O’nda tatmin bulmaktır. O’nun verdiği armağanlarda değil, bizzat O’nda, olduğu o yüce Kişi’de tatmin bulmaktır!

Tanrı’yı sevmek O’nun buyruklarına itaatetmeyi, tüm Sözü’neinanmayı, tüm armağanları için O’na şükretmeyi içerir. Ancak tüm bunlar, kaynaktan akan sulardır. Bu sevginin kaynağında, O’na tümüyle hayran olmak ve O’ndan zevk almak yatar. O’na verdiğimiz diğer tüm karşılıkların O’nu gerçekten yüceltmesini sağlayan şey, O’ndan aldığımız bu zevktir.

Hepimiz bunu hem sezgisel olarak hem de Kutsal Yazılar’dan biliyoruz. Bize hizmet eden kişilerin sevgisi bizi en çok ne zaman onurlandırır? Bu hizmeti sadece görev icabı yaptıklarında mı yoksa bunu paydaşlık zevkiyle yaptıklarında mı?

Eşim en çok ona, “Seninle vakit geçirmek beni mutlu ediyor” dediğim zaman onurlanır. Mutluluğum, onun harikalığının bir yansımasıdır. Tanrı’yla da bu böyledir. Biz O’nda en çok ne zaman tatmin bulursak, O da en çok o zaman yüceltilir.

Hiçbirimiz Tanrı’da mükemmel bir tatmin bulma noktasına varamadık. Bu dünyadaki bir rahatımdan ya da keyfimden mahrum kaldığım zamanlarda yüreğimin nasıl homurdandığını sıklıkla görüyor ve buna kederleniyorum. Ancak Rab’bin iyiliğini tattım. Tanrı’nın lütfuyla, artık sonsuz sevinç kaynağını biliyorum.

Ayrıca bu yüzden de günlerimi insanları bu sevince çekerek geçirmeyi seviyorum. Ta ki, onlar da benimle şöyle desinler: “RAB’den tek dileğim, tek isteğim şu: RAB’bin güzelliğini seyretmek, tapınağında O’na hayran olmak için ömrümün bütün günlerini O’nun evinde geçirmek” (Mezmurlar 27:4).

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın