Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Duayı Planlayın

Duayı Planlayın

48 kez okundu.

“Eğer bende kalırsanız ve sözlerim sizde kalırsa, ne isterseniz dileyin, size verilecektir. Babam çok meyve vermenizle yüceltilir. Böylelikle öğrencilerim olursunuz… Bunları size, sevincim sizde olsun ve sevinciniz tamamlansın diye söyledim.” (Yuhanna 15:7-8, 11)

Dua, biz duaya cevap olarak meyve verdikçe Tanrı’nın yüceltildiğini bilerek, İsa’yla meyve dolu bir paydaşlıkta sevincin ardınca koşar. Peki, Tanrı’nın çocukları niçin mutlu, meyve veren bir dua alışkanlığına sahip olma noktasında çoğu zaman başarısız olurlar?

Feci bir şekilde yanılmıyorsam, sebeplerden biri bizim bunu pek istemiyor olmamız değil, bunu planlamıyor olmamızdır.

Eğer dört haftalık bir tatile çıkacaksanız, bir yaz sabahı uyanıp “Hadi, bugün çıkalım!” demezsiniz. Hiçbir şeyiniz hazır olmaz. Nereye gideceğinizi bilmezsiniz. Hiçbir şey planlanmamıştır.

Ancak çoğumuzun duaya yaklaşma şekli budur. Her gün kalkar ve duanın yaşamımızın önemli bir parçası olması gerektiğini fark ederiz ama hiçbir şey hazır değildir.

Gideceğimiz yeri bilmeyiz. Hiçbir şey planlanmamıştır. Zaman yoktur. Kalacak yer yoktur. Yol, yöntem, rota yoktur. Üstelik hepimiz biliriz ki, plansızlık harika bir şekilde akan derin, doğaçlama dua deneyimleriyle sonlanmaz. O aynı, eski monotonlukla sonuçlanır.

Eğer bir tatili planlamazsanız, muhtemelen evde oturur ve televizyon izlersiniz. Ruhsal yaşamın o doğal, planlanmamış gidişatı, gittikçe daha da cansızlaşır. Koşulacak bir maraton ve mücadele edilecek bir savaş var. Eğer dua yaşamınızda bir yenilenme arıyorsanız, bu yenilenmeyi planlamanız gerekir.

Bu yüzden, benim yapacağım uyarı basitçe şudur: Bugün oturup önceliklerimizi ve duanın bunlar arasındaki yerini düşünelim. Yeni kararlar verin. Tanrı’yla yeni bir serüvene çıkın. Zaman belirleyin. Yer belirleyin. Kutsal Yazılar’dan size rehberlik edecek bir bölüm belirleyin.

Meşguliyetle geçen günlerin baskısı altında ezilmeyin. Hepimizin yolun yarısında yapacağımız dönüşlere ihtiyacı vardır. Bugün Tanrı’nın yüceliği ve sevincinizin tam olması için duaya dönüş günü olsun.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın