Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Gün Yakındır

Gün Yakındır

78 kez okundu.

Gece ilerledi, gündüz yaklaştı. (Romalılar 13:12)

Bu söz, acı çekmekte olan Hristiyanlara bir umut sözüdür. Günahından nefret eden ve günahtan tümüyle kurtulmak isteyen Hristiyanlara bir umut sözüdür. Son düşman olan Ölüm’ün alt edilmesini ve ateş gölüne atılmasını sabırsızlıkla bekleyen Hristiyanlara bir umut sözüdür (Vahiy 20:14).

Bu söz tüm bunlar için nasıl bir umut teşkil etmektedir?

“Gece”, bu karanlık çağı ve içerisindeki tüm günahı, ıstırabı ve ölümü göstermektedir. Peki Pavlus bununla ilgili ne diyor? “Gece ilerledi.” Günah, ıstırap ve ölüm çağı neredeyse bitmek üzere. Doğruluk, esenlik ve eksiksiz sevinç günü doğuyor.

“2000 yıl çok uzun bir doğuş gibi” diyebilirsiniz. Bir açıdan evet, öyle. “Ne zamana dek, ya Rab, ne zamana dek bunu sürdüreceksin?” diye haykırıyoruz. Ama Kutsal Kitap’a dayalı bir düşünce şekli, “Ne zamana dek!” diye haykırmanın ötesine geçer. Dünya tarihine farklı bir şekilde bakar.

Esas fark yaratan şey şu ki, buradaki “gün” –Mesih’in yeni çağı– İsa Mesih’te doğmuştur. İsa bu düşmüş, karanlık çağın sonudur. Yani bir bakıma, bu düşmüş çağın sonu bu dünyaya giriş yapmıştır. İsa ölüp dirildiğinde, günahı, acıyı, ölümü ve Şeytan’ı yendi. Çağların o keskin savaşı sona erdi. Egemenlik gelmiştir. Sonsuz yaşam gelmiştir.

Şafak doğarken –ki İsa’nın gelişiyle doğmuştur– hiç kimsenin günün doğduğundan, güneşin gelmekte olduğundan şüphe etmesine gerek yoktur. Bu şafak 2000 yıllık bir şafak olsa bile, bu böyledir. Petrus’un 2. Petrus 3:8’de söylediği gibi, “Sevgili kardeşlerim, şunu unutmayın ki, Rab’bin gözünde bir gün bin yıl, bin yıl bir gün gibidir.” Şafak gelmiştir. Gün varmıştır. Hiçbir şey güneşin tümüyle doğmasına engel olamaz.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın