Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Hizmetin Yok Edilmesi

Hizmetin Yok Edilmesi

51 kez okundu.

“Sizi daha çok seversem, daha az mı sevileceğim?” (2.Korintliler 12:15)

Doğal insan sevgisi, gösterilen sevgiye bir karşılık bekler. Fakat Pavlus diyor ki, “Beni sevip sevmemeniz o kadar önemli değil. Ben zaten tamamen bundan yoksun olmaya razıyım; sadece sizin uğrunuza değil, ama benim sizi Tanrı’ya ulaştırabilmem için de yoksulluğu, fakirliği göze aldım.” “Rabbimiz İsa Mesih’in lütfunu bilirsiniz… zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu” (2.Korintliler 8:9). Pavlus’un hizmet anlayışı Rabbimiz’inki ile aynıydı. Bunun kendisi için ne gibi bir bedele mal olacağı onu ilgilendirmiyordu – sevinçle ödemeye razıydı. Bu Pavlus için sevinçti.

Öte yandan kurumsal kilisenin Tanrı hizmetkârı anlayışı ise İsa Mesih’in anlayışıyla hiçbir benzerlik taşımaz. İsa’ya göre hizmetkâr anlayışı, insanların hizmetkârları olarak O’na hizmet etmemizdir. İsa Mesih aslında sosyalistlerden bile daha yenilikçidir. İsa kendi egemenliğinde en büyük olanın, herkese hizmet eden kişi olacağını söylemişti (Matta 23:11). Bir imanlının gerçek denenmesi kişinin Müjde’yi duyurma isteği değildir, öğrencilerin ayaklarını yıkamaya istekli olmasıdır – bu da insan hesabına göre önemsiz gibi görünen, ama Tanrı için her şey anlamına gelen şeyleri yapmakta istekli olmaktır.

Tanrı’nın insanlara olan yüreğini göstermek uğruna yaşamını harcamak, Pavlus için zevkti ve bunun neye mal olacağıyla ilgilenmemekteydi. Fakat hizmet etmeye başlamadan önce kendi kişisel ve parasal kaygılarımızı düşünmeyi bırakmalıyız – “Ya Tanrı oraya gitmemi isterse? Elime ne kadar para geçecek? O yerin iklimi nasıldır acaba? Benimle kim ilgilenecek? Elbette kişi bunları düşünmek zorundadır canım…” Tüm bunlar, Tanrı’ya hizmet ederken şartlı hizmet ettiğimizin belirtisidir. Oysa elçi Pavlus’un hiçbir şartı ve ayrıcalığı yoktu. Pavlus yaşamını, İsa Mesih’in kutsalı olma düşüncesine yoğunlaştırmıştı; öyle ki sadece Müjde’yi duyuran biri değil, ama aynı zamanda insanlar uğruna İsa Mesih’in ellerinde bölünmüş ekmek ve dökülmüş şarap olacak biri olmaya çalışıyordu.

Yazar: OSWALD CHAMBERS

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın