Yararlı Linkler

TV Kanalı

SAT-7 TÜRK, yayın yaptığı bölgelerde yaşayan Hristiyan nüfusun inançları hakkında bilgilendirilmesi, ortak bir dil ve anlayışla kendilerini ifade edebilmesi hedefiyle faaliyet yürütür.

Kutsal Kitap ve Hristiyanlık ile ilgili basılı tüm yayınları Kitab-ı Mukaddes Şirketi’nden temin edebilirsiniz.

Türkiye’deki en büyük Hristiyanlık bilgi platformu. Hristiyanlık hakkında sorularınız varsa veya ücretsiz İncil isterseniz bu web siteyi inceleyebilirsiniz.

 

Shema Media Group ve Kanal Hayat ortaklığında yürütülen Hristiyan gençlik Youtube kanalıdır.

 

Radio Shema’nın diğer bir misyonu ise renkliliğin, çok sesliliğin, farklı inanç ve düşüncelerin savunucusu olmaktır. Her yaş gurubundan, her kesimden insanın dinlemekten zevk aldığı Radio Shema, sizin yaşamınızda da bir fark yaratacaktır.

 

Ücretsiz Sesli Kitapların ve Podcastlerin yer aldığı harika bir telefon uygulaması. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamayı hemen indirip sesli kitapları dinlemeye başlayabilirsiniz.

 

RadyoMaranata.com bir internet radyosudur. Hristiyan inancına mensup dinleyicilerin yanı sıra Hristiyan inancını merak edenlerin de zevkle takip edeceği zengin bir dinleyici kitlesine hitap eder.

 

Kutsal Kitap (Tevrat, Zebur ve İncil) bölümlerinin tamamını ücretsiz okuyabilirsiniz. Eğer Kutsal Kitap’da belirli bir bölüm veya ayet üzerine çalışma yapıyorsanız okuduğunuz bölümlerin çevirilerini Türkçe, İngilizce, İbranice, Grekçe ve Latince dillerindeki çeviriler ile karşılaştırabilirsiniz.

 

Kanal Hayat Televizyonu 15 Mart 2007 tarihinde yayın hayatına başlamış olup, dinsel içerikli (Hristiyan) bir kanaldır.

 

Hardal Tanesi Pastör Vahan İSAOĞLU sunumu ile, hikayeler anlatan, şarkılar çalan, biraz felsefe biraz bilim biraz sanat biraz her şey ama aslında Tanrı’dan bahseden bir youtube kanalı!

www.www.uyanisgencligi.com

Anasayfa » Büyük Takas

Büyük Takas

49 kez okundu.

Çünkü Müjde’den utanmıyorum. Müjde iman eden herkesin –önce Yahudiler’in, sonra Yahudi olmayanların– kurtuluşu için Tanrı gücüdür. Tanrı’nın insanı akladığı, Müjde’de açıklanır. Aklanma yalnız imanla olur. Yazılmış olduğu gibi, “İmanla aklanan yaşayacaktır.” (Romalılar 1:16-17)

Tanrı’nın gözünde kabul görebilmemiz için doğruluğa ihtiyacımız vardır. Ama buna sahip değiliz. Sahip olduğumuz şey günahtır.

Dolayısıyla, Tanrı’da ihtiyacımız olan ve hak etmediğimiz şey, yani doğruluk vardır ve bizdeyse Tanrı’nın nefret ve reddettiği şey, yani günah vardır. Tanrı’nın bu duruma cevabı nedir?

Cevabı, bizim yerimize ölen ve mahkûmiyetimizi yüklenen, Tanrı’nın Oğlu İsa Mesih’tir. “[Tanrı], öz Oğlu’nu günahlı insan benzerliğinde günah sunusu olarak gönderip günahı insan benliğinde yargıladı” (Romalılar 8:3). Mahkûmiyeti kimin benliği, kimin bedeni yüklendi? O’nun bedeni. Kimin günahları mahkûm edildi? Bizim. Büyük takas budur. Yine, 1. Korintliler 5:21 şöyle der: “Tanrı, günahı bilmeyen Mesih’i bizim için günah sunusu[b] yaptı. Öyle ki, Mesih sayesinde Tanrı’nın doğruluğu olalım.”

Tanrı günahlarımızı Mesih’e yükleyip bu günahları O’nda cezalandırır ve Mesih’in itaatkâr ölümüyle de, Tanrı kendi doğruluğunu ispatlar ve bu doğruluğu bize sayar (aktarır). Günahımız Mesih’te; O’nun doğruluğuysa bizdedir.

Tanrı’nın bizim en büyük sorunumuza verdiği karşılığın Mesih olduğunu ne kadar vurgulasak azdır. Her şeyi Mesih’e borçluyuz.

Mesih’i ne kadar sevseniz, O’nu ne kadar düşünseniz, O’na ne kadar şükretseniz ve O’na ne kadar bel bağlasanız, azdır. Tüm bağışlanmamız, aklanmamız ve doğruluğumuz Mesih’tedir.

Müjde budur. Günahlarımızın Mesih’e ve O’nun doğruluğunun da bize yüklendiğini ve bu büyük takasın bizim yaptıklarımızla değil, yalnızca iman sayesinde gerçekleştiğini ortaya koyan iyi haber budur.  “İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı’nın armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir” (Efesliler 2:8-9).

Yükleri omuzlarımızdan alan, bize sevinç veren ve bizi güçlendiren iyi haber budur.

Yazar: JOHN PIPER

Bu makaleyi sesli olarak buradan dinleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın